16 candidaţi au fost eliminaţi din examenul de definitivat

16
candidaţi au fost eliminaţi din examenul de definitivat

Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale    FOTO: Adevărul

La examenul scris de definitivat de joi, 18 iulie, s-au prezentat 7.400 (93,70%) din cei 7.889 de candidaţi care s-au înscris. Din totalul candidaţilor prezenţi, 684 s-au retras, iar alţi 16 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Candidaţii eliminaţi au pierdut dreptul de înscriere la examenul naţional de definitivare în învăţământ pentru sesiunea următoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidaţii care au decis să se retragă au avut posibilitatea de a solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere. În acest caz, lucrările nu vor fi evaluate, iar candidaţii în cauză au dreptul să se înscrie la sesiunea următoare, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Profesorii prezenţi, joi, 18 iulie, la proba scrisă sunt cei care au reuşit să treacă de prima probă a examenului naţional de definitivat, desfăşurată în perioada ianuarie  - iunie, care a constat în susţinerea a două inspecţii speciale la clasă.

Nota pe care candidaţii o vor obţine la proba scrisă reprezintă nota de examen, care trebuie să fie de minim 8 pentru a promova. Cadrele didactice care vor reuşi să promoveze examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

Lucrările scrise se vor corecta în 6 centre de evaluare, constituite la nivel naţional, iar afişarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie. Între 23 şi 24 iulie candidaţii pot putea depune contestaţii la centrele de examen, soluţionarea acestora urmând să se realizeze în intervalul 25 - 26 iulie. Pe data de 27 iulie se vor afişa rezultatele finale.

În sesiunea din acest, Ministerul Educaţiei a decis să acorde debutanţilor cu un an vechime la catedră, dreptul de participare la examen. De asemenea, o altă noutate constă în creşterea mediei minime de promovare a inspecţiilor la clasă de la 7 la 8.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările