VIDEO Cazul excepţional al unei fetiţe în vârstă de cinci ani care a citit peste 800 de cărţi într-un singur an

O fetiţă de 5 ani a impresionat întregul stat Louisiana. Ce a reuşit să facă într-un an de zile

Ţi s-a întâmplat să începi să citeşti o carte şi să nu apuci să o termini? Ei bine, un exemplu de perseverenţă în acest sens îl oferă Sophia Moss, o fetiţă în vârstă de cinci ani din Louisiana care a reuşit să citească, într-un singur an, 875 de cărţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Îmi place să citesc! Îmi place să citesc toată ziua. Doar în câteva zile nu citesc”, spune micuţa Sophia, care încă este la grădiniţă, relatează wafb.com.

Chiar dacă alţi copii de vârsta ei preferă să se joace, micul „şoarece de bibliotecă” a devorat cele 875 de cărţi pentru clasa întâi de la biblioteca Şcolii Elementare T.S. Cooley Magnet din oraşul Lake Charles. Performanţa de a împrumuta peste 20 de cărţi pe săptămână i-a determinat pe bibliotecari să se gândească la noi achiziţii.

„I-am spus Sophiei că va trebui să comandăm mai multe cărţi pentru biblioteca şcolii pentru că ea le-a citit aproape pe toate. Este destul de neobişnuit ca un copil de grădiniţă să citească atât de multe cărţi într-un singur an. Foarte neobişnuit.”, a declarat Mary Lanier, unul dintre bibliotecari.

Carl, tatăl micuţei Sophia, este la rândul său fascinat de pasiunea fiicei sale pentru lectură. Tatăl a ajutat-o pe Sophia să împrumute cărţi în fiecare săptămână de la biblioteca şcolii, începând cu doar cinci cărţi şi ajungând până la 20. „Îi place să citească şi o face tot timpul”, adaugă şi tatăl ei, care dă de înteles că micuţa stă treză şi noaptea doar pentru a-şi termina lectura preferată.

Mai mult, micuţa de doar cinci ani a scris deja o carte, intitulată „Animalul de companie al Sophiei”, care spune povestea unei broaşte ţestoate cu superputeri. „Eu am scris cartea de una singură, iar tata m-a ajutat să o produc”, povesteşte ea.

Chiar dacă este abia la început, povestea Sophiei este pe cale să devină una măreaţă. Micuţa Sophia are un viitor strălucit în faţă, lucru sesizat şi de tatăl ei, dar şi de bibliotecar. „Este fascinant. Am primit foarte mult ajutor, iar acum mă gândesc că Sophia este pe drumul ei”, crede bibliotecarul Mary Lanier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările