WSJ: Foxconn plănuieşte să construiască o fabrică de microcipuri de 9 miliarde de dolari, în Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Compania a contactat guvernul saudit cu o propunere de construire a unei fabrici de producţie de semiconductori şi componente pentru vehicule electrice, scrie ziarul.

Principalul producător taiwanez de electronice Hon Hai Precision Industry, cunoscut sub numele comercial Foxconn, este în discuţii cu Arabia Saudită pentru a construi împreună o fabrică de 9 miliarde de dolari, a raportat luni Wall Street Journal .

Potrivit surselor publicaţiei, Foxconn a abordat guvernul saudit cu o propunere de a localiza producţia de semiconductori, microcipuri şi componente pentru vehicule electrice în oraşul inovator Neom.

Pe lângă Arabia Saudită, Foxconn negociază un proiect cu Emiratele Arabe Unite (UAE), notează ziarul.

Riadul, la rândul său, cere companiei să garanteze că cel puţin două treimi din producţia viitoarei fabrici va fi inclusă în lanţul de aprovizionare Foxconn existent.

Foxconn este cel mai mare producător de componente electronice din lume şi contractorul principal al corporaţiei americane Apple. În ultimii ani, s-a concentrat pe producţia de componente pentru vehicule electrice şi semiconductori, a căror lipsă pe piaţa mondială se datorează perturbării lanţurilor de aprovizionare din timpul pandemiei de coronavirus.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite