Vosganian, ministrul Economiei: „Investitorul de la Cupru Min poate să producă şi curmale, important e să ne dea 40-50 de milioane de euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investitorul căutat pentru Cupru Min nu trebuie să fie neapărat un producător din domeniul minieritului şi nici măcar trader, tot ce trebuie să facă este să acorde 40-50 de milioane de euro astfel încât să salvăm Cupru Min, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei.

„Poate să fie şi o firma care produce curmale, noi avem nevoie de 40-50 de milioane de euro pentru a salva Cupru Min. Industria de neferoase din România este în agonie“, a afirmat oficialul.

Principala problema o constituie faptul că societatea are nevoie de bani pentru a-şi lua autorizaţiile de mediu.

Ministerul Economiei a lansat în dată de 24 mai procedura de atragere a unui investitor, pe o formulă care va fi stabilită ulterior. De dată această nu se mai realizează o privatizare, ci, practice, se caută un cumpărător care să achiziţioneze producţia de concentrat de cupru pe o anumită perioada şi la un preţ corelat cu cel bursier, la care se adaugă un discount. Banii obţinuţi ar urmă să fie utilizaţi apoi pentru investiţiile de mediu şi modernizarea tehnologică.

În urmă cu câteva zile, Varujan Vosganian afirmă că până acum au fost primite opt scrisori de intenţie pentru Cupru Min, din care patru sunt de la companii de top.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite