Vodafone extinde Centrul Regional de Operaţiuni de Reţea. 90 de milioane de clienţi vor fi deserviţi de la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vodafone a extins centrul regional de operaţiuni de reţea FOTO Mediafax
Vodafone a extins centrul regional de operaţiuni de reţea FOTO Mediafax

Vodafone România a deschis astăzi, 18 martie, Centrul Regional de Operaţiuni de Reţea, „Danubius”, care deserveşte mai multe divizii din Europa cu activităţi de monitorizare şi gestionare a incidentelor de reţea pentru serviciile de voce şi date.

Din iulie 2011, Danubius a asigurat servicii pentru patru reţele, Vodafone România, Vodafone Italia, Vodafone Grecia şi Vodafone Germania. Anul acesta sunt adăugate centrele Vodafone din Olanda, Cehia şi Albania.

Echipa este formată din 250 de ingineri români, cu vârstă medie de 29 de ani. Ei vor monitoriza reţelele 2G, 3G şi 4G, gestionarea incidentelor de reţea şi altele. Numărul total de clienţi care comunică în cele şapte reţele este de 90 de milioane.

“Alegerea Romaniei pentru operarea acestui Centru Regional Vodafone este o realizare extraordinară care ne onorează şi confirmă potenţialul uman şi tehnologic al ţării. Reţeaua Vodafone România a devenit un punct de reper în excelenţa tehnologică, atât la nivel european, în cadrul Vodafone Group, cât şi în Romania, aşa cum au aratat-o numeroasele certificari independente pe care le-am obtinut de-a lungul timpului. Succesul nostru se datoreaza unei echipe tehnice talentate, recunoscute pentru standardele ridicate de profesionalism si pentru dorinta de a inova” a spus Inaki Berroeta, Presedinte & CEO Vodafone Romania.

“Am deschis Centrul Danubius in iulie 2011, cand am inceput sa monitorizam operatiunile de retea ale Vodafone Romania si Vodafone Italia, urmate apoi de Vodafone Grecia si Vodafone Germania. Incepand cu 1 aprilie, 2013, alte 3 retele Vodafone vor fi adaugate activitatii Centrului din Bucuresti, ceea ce inseamna ca acesta va asigura buna functionare a retelelor Vodafone din 7 tari. Suntem foarte mandri ca echipa de Tehnologie din Vodafone Romania a fost investita cu o responsabilitate atat de mare, care ii confirma valoarea”, a spus Giovanni Chiarelli, Chief Technical Officer Vodafone Romania.

Centrul Danubius este localizat în două sedii tehnice din Bucureşti – Pipera şi Avrig şi dispune de o infrastructură solidă care include generatoare electrice de urgenţă, reţea de transmisiuni alterntive, precum şi un system ridicat de securitate pent¬ru transmisiile de date. În termini tehnici, Centrul Danubius conectează peste 100.000 de linii radio, 1.500 de central de control a staţiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces şi 11.000 de multiplexoare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite