VIDEO Parteneriat Guvern - bănci pentru relansarea economică. Cîţu: 152.000 de români au cerut amânarea ratelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura video florin citu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat vineri, ulterior întâlnirii avute cu bancherii, că Guvernul a încheiat un parteneriat cu băncile pentru că are nevoie de susţinere financiară pentru populaţie şi firme, atât cele mici şi mijlocii, cât şi cele mari.

„O mare parte din programe depunde de sistemul de sănătate a sistemului financiar bancar. Programul de relansare economică se face cu băncile, în parteneriat. Guvernul a încheioat un astfel de parteneriat cu sistemul bancar”, a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Ministrul a spus că la întâlnire au participat toţi CEO din sistemul bancar.

Cîţu: 152.000 de clienţi ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor cu până la 9 luni, însumând credite în valoare de 3,3 miliarde de lei

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, vineri, că până acum 152.000 de clienţi ai băncilor au beneficiat de amânarea ratelor cu până la 9 luni, însumând credite în valoare de 3,3 miliarde de lei.

Florin Cîţu a avut,vineri, o întâlnire cu reprezentanţii sistemului bancar cu care a discutat mai multe aspecte, inclusiv amânarea ratelor de către persoanele fizice şi juridice.

”În acest moment, în baza OUG 37/ 2020, au beneficiat 152.000 de clienţi a sistemului financiar-bancar, însumând 3,3 miliarde de lei, totalul creditelor amânate până la nouă luni de zile. Este un program care a funcţionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat şi foarte rapid a procesat toate cererile”, a afirmat, vineri, Florin Cîţu, la finalul întâlnirii.

Acesta a reamintit că perioada până la care poate fi solicitată amânarea ratelor a fost prelungită până în 15 iunie.

Oprescu (ARB), despre IMM Invest: În puţin  peste o săptămână am primit solicitări cât primeam în şase luni

Sistemul financiar-bancar a primit în puţin mai mult de o săptămână  solicitări privind programul IMM Invest cât primea înainte într-un interval de şase luni ca cereri de finanţare din partea IMM-urilor, a declarat vineri preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Sergiu Oprescu.

Preşedintele Consiliului Director al ARB, Sergiu Oprescu, afirmă că Programul IMM Invest este încă într-o fază incipientă.

"Noi ca sistem bancar vedem cum el se dezvoltă şi capătă amploare. Pe de altă parte, primele cifre care apar în clipa de faţă sunt cifrele de început, cifrele care arată anclanşarea programului la nivelul sistemului financiar-bancar. Din perspectiva sistemului financiar-bancar, acest program a solicitat dintr-o dată întreaga mobilizare a sistemului bancar din punct de vedere a resurselor pe care sistemul le are, astfel încât să putem face faţă la un val de solicitări.

Probabil că ceea ce am primit acum, în decursul unui interval de timp de o săptămână, o săptămână şi ceva, este ceea ce primeam înainte într-un interval de timp de peste şase luni de zile, din punct de vedere a solicitărilor din partea societăţilor mici şi mijlocii.

Ca atare, sistemul bancar s-a organizat ca să aibă procese automatizate, astfel încât să dea cât mai repede răspunsurile aşteptate de clienţi. Suntem într-un proces cu o dinamică pozitivă care se va accentua în perioada următoare şi care va produce rezultate", a declarat vineri preşedintele Consiliului Director al ARB, Sergiu Oprescu.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite