Veşti bune din imobiliare: cât mai costă o vilă cu piscină

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile sunt atractive în special pentru vilele cu piscină amplasate în zonele limitrofe marilor oraşe FOTO Shutterstock
Preţurile sunt atractive în special pentru vilele cu piscină amplasate în zonele limitrofe marilor oraşe FOTO Shutterstock

Vilele cu piscină din Bucureşti şi din apropierea celorlalte oraşe importante din ţară sunt scoase la vânzare la preţuri care pornesc de la 100.000 de euro.

Cei care îşi doresc o piscină în propria curte, cu atât mai mult acum, în lunile de vară, trebuie să ştie că preţul unei vile cu această facilitate „de bălăceală“ porneşte de la 100.000 de euro, iar cele mai atractive oferte sunt, în general, în localităţile limitrofe marilor oraşe din ţară.

De exemplu, lângă Bucureşti, în localitatea Dragomireşti Deal, o vilă cu piscină, construită în anul 2012, este scoasă la vânzare la un preţ de 129.000 de euro, potrivit datelor portalului specializat imobiliare.ro. Casa este amplasată pe un teren de 400 de metri pătraţi, are o suprafaţă utilă de 250 de metri pătraţi şi este structurată pe parter, etaj şi mansardă.

De asemenea, în Măgurele, o vilă cu piscină proprie, construită anul trecut  – pe un teren de 650 de metri pătraţi – este disponibilă spre vânzare la un preţ de 135.000 de euro. Locuinţa are cinci camere şi o suprafaţă utilă de 160 de metri pătraţi.

Vile cu piscină la preţuri atractive se găsesc şi în Bucureşti, nu numai în localităţile limitrofe. De exemplu, în Capitală, zona Colentina, pentru o casă de 140 de metri pătraţi utili, cu o mică piscină amenajată în curte, proprietarii cer 140.000 de euro. Terenul aferent construcţiei are o suprafaţă de circa 250 de metri pătraţi. Cu 5.000 de euro mai mult – respectiv cu un total de 145.000 de euro –, poate fi achiziţionată, în Brăneşti, o vilă cu 10 camere, dotată cu piscină proprie. Locuinţa a fost construită în anul 2009, are o suprafaţă utilă de circa 300 de metri pătraţi şi dispune de un teren de 860 de metri pătraţi, cu grădină amenajată.

Ofertă în Timişoara: 98.000 de euro

Oferte pentru vile cu piscină sunt şi în provincie. În apropiere de Timişoara, zona Exterior Vest, o vilă cu piscină, construită în anul 2009, este disponibilă spre vânzare la un preţ de 98.000 de euro. Casa are cinci camere, o suprafaţă utilă de 165 de metri pătraţi şi un teren de 650 de metri pătraţi. Proprietatea este dotată cu panouri solare şi sistem de încălzire prin pardoseală, potrivit imobiliare.ro.

În zona Şagului (lângă Timişoara), o vilă construită în anul 2008 are un preţ cerut de 145.000 de euro. Construcţia are o suprafaţă utilă de 340 de metri pătraţi, structurată pe parter, două etaje şi mansardă, şi este amplasată pe un teren de 900 de metri pătraţi, unde este amenajată şi o piscină.

Piscinele interioare, mai scumpe

Lângă Braşov, în localitatea Hărman, o vilă cu cinci camere şi piscină exterioară poate fi achiziţionată la un preţ de 125.000 de euro. Locuinţa a fost finalizată în anul 2002, are o suprafaţă utilă de 200 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de 800 de metri pătraţi. În Braşov, în zona Dârste, o vilă cu opt camere, finalizată în anul 2008, are un preţ cerut de 149.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 300 de metri pătraţi, în timp ce terenul aferent are 500 de metri pătraţi.

                                                                                                                                FOTO Shutterstock

Vila cu piscina FOTO Shutterstock

În localitatea Gilău, lângă Cluj-Napoca, o vilă cu piscină, construită în anul 2008, este scoasă la vânzare pentru 139.000 de euro. Casa este compusă din opt camere, are o suprafaţă utilă de 300 de metri pătraţi şi este amplasată pe un teren de aproape 1.400 de metri pătraţi. Iar în Floreşti, tot lângă Cluj, o vilă cu piscină interioară are un preţ cerut de 295.000 de euro. Locuinţa a fost finalizată în anul 2007, dispune de o suprafaţă utilă de 260 de metri pătraţi, în vreme ce terenul aferent este de 450 de metri pătraţi.

Piscină la mare

Cei care doresc să-şi cumpere o casă pe litoral, dar care să includă şi piscină, pot, de exemplu, să opteze pentru staţiunea Eforie Nord. Aici sunt scoase la vânzare cu 240.000 de euro două vile amplasate pe un teren de 750 de metri pătraţi. Locuinţele au nouă camere, o suprafaţă cumulată de 380 de metri pătraţi şi sunt deservite de o piscină comună de aproape 36 de metri pătraţi.

Chiar în Constanţa, zona Primo, o vilă cu cinci camere şi piscină exterioară poate fi achiziţionată cu 290.000 de euro, cu mobilier şi toate dotările incluse. Casa a fost construită în anul 2010, pe un teren de 500 de metri pătraţi, şi dispune de o suprafaţă utilă de 150 de metri pătraţi.

În zona Popas Păcurari, din Iaşi, o vilă de 280 de metri pătraţi utili, compusă din şapte camere, este scoasă la vânzare la un preţ de 160.000 de euro. Construcţia a fost finalizată în anul 2009, iar suprafaţa terenului aferent este de 700 de metri pătraţi.

Credite şi promoţii

Cei care doresc să-şi petreacă vara în piscine din propria curte, dar nu dispun de resurse financiare pentru o astfel de achiziţie, pot apela la un credit, profitând de reducerea dobânzilor, dar şi de promoţiile derulate de bănci.

De exemplu, cei care contractează un credit imobiliar în lei sau euro de la BRD, până la 19 octombrie, primesc garantat un Gift Card (card cadou – limba română). Valoarea cardului este de 800 de lei dacă clientul îşi încasează veniturile într-un cont deschis la BRD. Dacă nu optează pentru această variantă, valoarea cardului este de 400 de lei.

BRD oferă clientului posibilitatea de a alege între două tipuri de dobânzi ce urmează să fie aplicate creditului imobiliar, în lei sau euro.

Prima variantă presupune o dobândă fixă în primii şapte ani ai perioadei de creditare, ulterior dobânda devenind indexabilă, adică aceasta va varia în funcţie de indicii ROBOR la 6 luni pentru lei sau EURIBOR la 3 luni pentru euro.

Cea de-a doua variantă presupune dobândă indexabilă pe toată perioada de creditare. Mai exact, pentru creditul imobiliar în lei, dobânda va fi egală cu indicele ROBOR la 6 luni plus 2,25%, iar pentru cel în euro aceasta va fi egală cu indicele EURIBOR la 3 luni plus 5%. În tabelul alăturat este prezentată o simulare pentru un credit imobiliar de la BRD, în lei şi euro, cu şi fără virarea veniturilor clientului într-un cont al băncii, în cadrul Convenţiilor de plată a salariilor. Tabelul prezintă valoarea DAE (dobânda anuală efectivă), adică toate costurile împrumutului, inclusiv cele aferente asigurării de viaţă.

Tabel credit imobiliar
EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite