Vasilescu, BNR: Există o înţelegere la nivelul sistemului bancar pentru amânarea plăţii unor rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băncile comerciale din România au luat decizia la nivel de sistem bancar să amâne plata ratelor pentru anumite credite pentru o perioadă de timp, a precizat, pentru Mediafax, Adrian Vasilescu, consultant la Banca Naţională a României (BNR).

„Băncile au luat iniţiativa. Deci fiecare bancă îşi face propriul program urmând să anunţe clienţii şi debitorii. Deja e o înţelegere la nivelul întregului sistem bancar”, a spus Vasilescu, pentru Mediafax.

Acesta nu a precizat ce rate vor fi amânate, spunând în schimb că fiecare bancă îşi va înştiinţa clienţii şi debitorii în nume propriu.

El nu a oferit detalii cu privire la durata amânărilor la plată.

„Nicio bancă nu ştie la ora asta şi nimeni nu ştie cum vor merge evenimentele. Toţi sperăm să se încheie povestea într-o lună-două”, a mai precizat Adrian Vasilescu.

Banca Transilvania a anunţat deja că extinde perioada de graţie la cardurile de credit, în timp ce CEC Bank este aşteptată să informeze la începutul săptămânii amânarea plăţilor ratelor pentru creditele luate de persoanele fizice pentru o perioadă de 30 de zile.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) analizează din perspectiva afectării interesului economic al consumatorului amânarea plăţii ratelor bancare cu 90 de zile pentru românii care au credite imobiliare şi nu numai, în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat, duminică, pentru Agerpres, Paul Anghel, directorul general al ANPC.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite