Valorea proiectul Casa Radio a scăzut la jumătate faţă de 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima etapă a proiectului Casa Radio va fi finalizată în 2013
Prima etapă a proiectului Casa Radio va fi finalizată în 2013

Valoarea de piaţă a proiectul Casa Radio din Bucureşti la finalizare este estimată la 331,7 milioane euro, la mai puţin de jumătate din evaluarea de la finele anului 2010, de 772,35 milioane euro, potrivit raportului financiar al investitorului israelian Plaza Centers, acţionarul majoritar al complexului.

Casa Radio, de pe malul Dâmboviţei, una dintre cele mai mari clădiri din România, va fi demolată în proporţie de 70%, pe amplasamentul acesteia urmând să fie dezvoltat un proiect imobiliar, cu o suprafaţă construită de 600.000 de metri pătraţi, de către Plaza Centers în parteneriat cu statul român.

Deşi valoarea de piaţă a proiectului a scăzut la mai puţin de jumătate, suprafaţa construită a rămas aceeaşi.

Plaza Centers a amânat încă o dată finalizarea construcţiei, până în 2014-2016, deşi pentru prima etapă cel mai recent termen de încheiere a lucrărilor era stabilit pentru 2013.

Proiectul va include o zonă comercială, spaţii de birouri, camere de hotel clasificate la cinci stele, un cazinou, hipermarket şi o sală de convenţii şi conferinţe, potrivit raportului.

Plaza Centers deţine în total şapte terenuri sau proiecte în dezvoltare în România, majoritatea de retail, dar şi spaţii de locuinţe, hoteluri şi birouri.

Valoarea totală a acestor active (terenuri şi construcţii) deţinute de companie pe piaţa românească s-a redus anul trecut cu peste 10%, de la 253,3 milioane euro la 226,3 milioane euro, potrivit Mediafax.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite