Valoarea medie a unei tranzacţii digitale, în România, în 2015 a fost de 230 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valoarea tranzac'iilor online a fost ]n cre;tere anul trecut
Valoarea tranzac'iilor online a fost ]n cre;tere anul trecut

Românii au făcut anul trecut tranzacţii digitale care s-au ridicat la o valoare medie de 230 de lei, potrivit datelor Netopia mobilPay, care a intermediat în această perioadă peste 2,6 milioane de tranzacţii online şi mobile.

Valoarea totală a acestor tranzacţii intermediate se ridică la 135 de milioane de euro, peste 45% din totalul acestora au fost realizate de pe dispozitive mobile, se arată într-un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Majoritatea plăţilor intermediate de companie anul trecut au fost pentru produse IT&C, servicii şi pachete turistice, dar şi home & deco, fashion, produse de înfrumuseţare, cărţi şi jocuri digitale, în creştere cu 60% faţă de 2014.

Românii au făcut peste 40.000 de tranzacţii digitale care au depăşit 1.000 de euro, mai arată Netopedia mobilPlay.  Au fost înregistrate şi tranzacţii care au depăşit 10.000 de euro, în cazul celor care au achiziţionat pachete turistice în zone exotice sau mobilier high-end.

Mai mult, achiziţile realizate de români prin aplicaţia mobilPay Wallet, prin care se pot achita cumpărături la hypermarket, facturi, masa la restaurant şi, mai nou, întreţinerea la bloc, au crescut cu peste 200% în 2015.

Utilizarea wallet-ului dezvoltat de Netopia a accelerat pe fondul introducerii de opţiuni precum plata la hipermarketuri Cora şi Carrefour din Capitală, a transportului în comun în Cluj Napoca, Alba Iulia şi Turda, de achitare a taxei de pod de la Feteşti sau a amenzilor de circulaţie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite