UPDATE Gruia Stoica a sosit la Ministerul Transporturilor pentru a verifica dacă statul şi-a îndeplinit obligaţiile legate de privatizarea CFR Marfă. „Confruntarea“ continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gruia Stoica susţine că are banii şi este dispus să plătească, dar vrea ca statul să îşi respecte partea sa de obligaţii
Gruia Stoica susţine că are banii şi este dispus să plătească, dar vrea ca statul să îşi respecte partea sa de obligaţii

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român-Grampet, a sosit la Ministerul  Transporturilor pentru a discuta cu reprezentanţii instituţiei dacă statul şi-a îndeplinit obligaţiile legate de privatizarea CFR Marfă.

UPDATE. "Nu s-a terminat încă confruntarea, o să vedem după aceea, mai târziu o să vă dau o declaraţie cu privire la acest lucru", a declarat omul de afaceri, la ieşirea din Ministerul Transporturilor.

Statul trebuia să transfere o serie de active, precum instalaţiile de încărcare-descărcare, de la CFR Marfă la CFR Infrastructură. Aceasta din urmă va rămâne în continuare în proprietatea statului după ce operatorul feroviar de transport marfă va ajunge în proprietatea GFR.

Gruia Stoica a declarat zilele trecute că poate plăti suma de bani necesară pentru finalizarea privatizării CFR chiar înainte de avizul Consiliului Concurenţei, dar doar dacă statul şi-a îndeplinit, la rândul său, partea sa de obligaţii.

Stoica a depus garanţia de 20,2 de milioane de euro în contul escrow, iar alte 10 milioane de euro sunt garanţia de participare la privatizare, astfel că mai trebuie să aducă 170 de milioane de euro pentru 51% din acţiunile companiei.

Luni, 14 octombrie, expiră termenul până la care trebuie să plătească cele 170 de milioane. El a anunţat anterior că, în cazul în care luni Ministerul Transporturilor va anunţa că procesul de privatizare a eşuat, GFR va acţiona în instanţă statul român.

Ministerul Transporturilor a iniţiat o hotărâre de Guvern prin care termenul ar fi trebuit decalat până pe 20 decembrie, însă proiectul nu a fost discutat în şedinţa Executivului de miercuri.

Termenul până la care Consiliul Concurenţei îşi poate da avizul este de cinci luni de la data depunerii notificării. GFR a depus notificarea în septembrie, însă aceasta este incompletă, iar termenul de cinci luni curge doar de la completarea documentelor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite