Ungaria a acuzat Ucraina pentru inflația ridicată din țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kievul a majorat de cinci ori taxa pentru tranzitul petrolului rusesc prin conducta Drujba, a remarcat şeful de birou al premierului Ungariei.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Guvernul ungar a dat vina pe Ucraina pentru inflația mare din țară, care a crescut de cinci ori taxa pentru tranzitul petrolului rusesc prin conducta Drujba, a declarat la o întâlnire cu jurnaliştii, şeful de birou al premierului Ungariei, Gergely Gulyas. Potrivit acestuia, din această cauză prețurile la benzină au crescut în august, iar rata globală a inflației a crescut cu 0,5 puncte procentuale. 

"Motivul principal pentru aceasta este că trebuie să plătim de cinci ori mai mult pentru furnizarea de combustibil prin conducta prin Ucraina. Creșterea impusă de Ucraina taxelor de tranzit este contrară tuturor normelor", a spus Guillas, al cărui discurs a fost difuzat de canalul TV M1.

La începutul anului, rata inflaţiei în Ungaria era de 25%, cea mai mare din Uniunea Europeană. Până în august, acesta a fost redusă la doar la 16,5%, dar guvernul crede că până în decembrie va putea reduce inflația „la o singură cifră”. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite