Unde va fi construit cel mai înalt turn de locuinţe din România FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
turn-locuinte-fantana-miorita-bucuresti

Unul dintre principalii dezvoltatori imobiliari de proiecte mixte şi regenerare urbană din România îşi propune să dezvolte un proiect rezidenţial exclusivist, cu o valoare de piaţă estimată la 76 milioane de euro. Proiectul va avea o înălţime de 122 de metri.

Proiectat sub forma unui turn înalt de 122 metri, Central District Royal Suites va fi cel mai înalt ansamblu  de locuinţe din România. Proiectul va fi amplasat pe un teren de 3.000 mp, situat lângă Fântâna Mioriţa şi va oferi 34 de apartamente de lux în 3 configuraţii: apartament pe 1 etaj complet, duplex pe jumătate de etaj şi penthouse-uri pe 2 etaje. 

Locaţia este excepţională, între două lacuri, cu vedere spre parcul Herăstrău. În vecinătate se află spaţii culturale şi artistice precum Villa Minovici - Muzeul de artă populară, Muzeul de Artă Apuseană sau Gara Regală Băneasa.

Central District Royal Suites va beneficia de o arhitectură unică, soluţii tehnice de cel mai înalt nivel şi o galerie de artă publică ce susţine artiştii contemporani români. Proiectul va integra întregul teren în spaţiile publice învecinate ce vor fi reconfigurate. Faţada galeriei de artă publică permite deschiderea spaţiului spre exterior, unindu-se astfel cu grădina pentru a oferi un loc adecvat pentru artă şi evenimente artistice mari.

“Conceptul arhitectural al clădirii se concentrează pe calităţi oferite de cele mai exclusiviste proiecte rezidenţiale din lume, precum privelişti unice, înălţimea spaţiului, lumină naturală, materiale premium, autonomie energetică şi tehnologie legată de confort. Volumul şi geometria clădirii, în spirală, oferă o vedere unică pentru fiecare locuinţă. Terasele generoase permit fiecărui apartament o deschidere de 270°. Acest proiect pune Bucureştiul pe harta proiectelor emblematice moderne” spune Traian Bompa, arhitect principal Sane Architecture.

Central District Royal Suites va fi o clădire autonomă pasivă din punct de vedere energetic. Faţada este realizată dintr-un amestec de piatră compozită neagră şi panouri fotovoltaice care, în combinaţie cu sisteme geotermale şi o izolaţie termică generoasă la exterior, asigură sustenabilitatea proiectului. 

turn-locuinte-fantana-miorita-bucuresti

Ansamblul rezidenţial oferă multiple facilităţi, precum piscină semiolimpică, o sală de sport şi o zonă de fitness, o zonă de spa cu saună, masaj şi hammam, un cigar lounge, o zonă pentru degustare de vinuri, o sală de audiţie cu studio de înregistrări, spaţii de depozitare personală şi un sistem de parcare automatizat cu valet parking. Parterul va găzdui zona de recepţie, galeria de artă, spaţii de lucru şi întâlniri, un bar, un salon şi o bibliotecă pentru rezidenţi. 

Conceptul a fost realizat de Sane Architecture, un studio de arhitectură cu sediul la Paris, ale cărui proiecte au fost recunoscute în mai multe competiţii internaţionale. Compania, fondată în 2013 de către arhitecţii români Christina Chelarescu şi Traian Bompa, are o bogată experienţă în domeniile arhitecturii, economiei şi artei. 

Central District Royal Suites a înregistrat un punctaj de 84 de puncte din 100 pe Macro Level Matrix Scale în urma unui studiu de piaţă emis de Savills UK asupra pieţei imobiliare din România în 2020.

Proiectul Royal Suites Central District este câştigătorul a două premii International Residential Architecture Awards 2021 acordate de The Architecture Community pentru concept rezidenţial si design interior, din perspectiva originalităţii, modului de execuţie, spaţialităţii, designului şi viziunii arhitecturale axate pe sustenabilitate şi abordare orientată către client. 

turn locuinte fantana miorita bucuresti

International Residential Architecture Awards reprezintă una dintre cele mai prestigioase distincţii din domeniu.  Competiţia, organizată de The Architecture Community, premiază arhitecţi, studenţi, ingineri, designeri şi artişti pentru idei remarcabile care redefinesc arhitectura şi design-ul prin noi tehnologii, materiale, programe, estetică şi organizare spaţială, dar şi studii legate de revoluţia digitală,  adaptabilitate şi flexibilitate.

Forty Management SA este un dezvoltator imobiliar de proiecte verzi de dezvoltare şi regenerare urbană premium cu utilizare mixtă sub marca Central District. Portofoliul companiei cuprinde 333 de apartamente finalizate, 600 de apartamente în construcţie, un hotel de 5 stele cu 300 de camere, 9.000 mp de spaţii de birouri precum şi spaţii comerciale. Forty Management a obţinut certificarea Green Homes pentru toate proiectele sale realizate până în prezent. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite