Unde își vor face turiștii ruși concediul în 2023. Siria și Angola, printre favorite

0
Publicat:

Vicepreședintele Uniunii Ruse a Industriei de Turism, Yuri Barzîkin, preconizează o creștere a popularității Indiei, Angolei, Vietnamului, Indoneziei, Siriei și Filipinelor în rândul turiștilor.

Siria, destinație de turism pentru ruși FOTO. Shutterstock
Siria, destinație de turism pentru ruși FOTO. Shutterstock

Acesta a evaluat impactul acordului în curs de pregătire în Rusia în domeniul turismului pe bază de reciprocitate cu șase țări, scrie lenta.ru.

Anterior a devenit cunoscut faptul că Rusia pregătește acorduri de facilitare a vizelor pe bază de reciprocitate cu șase țări: India, Angola, Vietnam, Indonezia, Siria și Filipine.

"Iar pentru destinații precum India, Indonezia, Vietnam și Filipine, facilitarea vizelor va contribui la generarea unor fluxuri turistice corespunzătoare - se preconizează o creștere de cel puțin 10 până la 15% a fluxului. Acest lucru este profitabil", a asigurat Barzykin.

Vicepreședintele Uniunii ruse a industriei de turism a menționat că, în contextul actual, când unele destinații sunt practic închise pentru ruși, facilitarea vizelor cu țările va reprezenta o oportunitate de alegere.

"Cred că această practică va continua. De altfel, colegii noștri din Kazahstan și din Belarus merg pe această cale și, de asemenea, o serie de zone au acum un regim simplificat sau fără vize. Este o măsură destul de rezonabilă și eficientă, care își va da rezultatul destul de repede", a conchis Yuri Barzîkin.

Anterior, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia lucrează la relaxarea regimului de vize cu 11 țări. De asemenea, el a adăugat că Moscova a început să lucreze la ridicarea restricțiilor privind vizele electronice pentru aproximativ 70 de țări prietene.

În decembrie 2022, s-a raportat că Rusia a început să lucreze la acorduri privind călătoriile fără vize cu mai multe țări din Asia și din Golf. Secretarul de stat și ministrul adjunct de externe Evgheni Ivanov a remarcat că activitatea relevantă nu se oprește - acorduri privind călătoriile fără vize au fost deja semnate cu Emiratele Arabe Unite și Qatar.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite