Un producător internaţional de piese auto a obţinut în instanţă restituirea a 1 milion de euro de la Fisc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ciocan judecator bani

După un an de judecată, echipa de litigii fiscale a RTPR convinge Curtea de Apel Oradea să oblige ANAF la restituirea către un producător internaţional de piese auto a sumei de 1 milion de euro.

În această speţă atipică din domeniul relaţiilor intra-grup s-a pus problema calificării naturii juridice a plăţilor efectuate de către o entitate a grupului din România către altă entitate din acelaşi grup, din Germania, în baza unui acord multilateral de cercetare-dezvoltare, respectiv dacă acestea reprezentau cheltuieli pentru prestări de servicii sau redevenţe pentru transfer de know-how. 

Interpretarea organelor de inspecţie fiscală, confirmată şi de cele de soluţionare a contestaţiei, a fost aceea că respectivele plăţi reprezintă redevenţe pentru transfer de know-how, în vreme ce echipa RTPR a demonstrat, inclusiv prin administrarea unei expertize tehnice contabile în specialitatea fiscalitate, că tratamentul fiscal aplicat de societate era cel just, făcând aplicarea Convenţiei de evitare a dublei impuneri dintre România şi Germania. 

Echipa de avocaţi din cadrul RTPR implicată în gestionarea proiectului a fost formată din Alexandru Stănoiu (Counsel) şi Ana Popa (Managing Associate).

„Această victorie confirmă palmaresul de succese importante ale echipei de litigii fiscale din cadrul RTPR, care s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor clientului într-un caz de o deosebită complexitate chiar şi pentru profesioniştii în fiscalitate. Este încă o dovadă a faptului că munca susţinută, spiritul de echipă şi dăruirea, îmbinate cu experienţa şi priceperea produc rezultate excelente atât pentru client, cât şi o mare satisfacţie pentru noi ca avocaţi”, a declarat Alexandru Stănoiu, Counsel RTPR.

Practica de litigii a RTPR are o experienţă vastă în diverse domenii precum drept fiscal, dreptul concurenţei, proprietate intelectuală, tehnologia informaţiei, contencios administrativ, arbitraje naţionale şi internaţionale.

RTPR este una dintre cele mai experimentate şi apreciate firme de avocatură din România, recunoscută ca atare de Legal 500, Chambers şi IFLR 1000 – cele mai reputate ghiduri juridice internaţionale – care includ în mod constant RTPR pe primele poziţii în clasamentele realizate pentru diferite arii de practică, printre care Drept bancar şi finanţări, Corporate/M&A, Pieţe de capital, Soluţionarea disputelor, Dreptul Concurenţei, Energie şi resurse naturale, Real estate şi Construcţii, Dreptul Muncii şi Dreptul Proprietăţii Intelectuale.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite