Articol publicitar

Un plus de siguranţă şi confort: ascensoarele inteligente

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
lift

În era vitezei, ascensoarele trebuie şi ele să se supună acestui principiu. Tehnologiile în domeniu sunt încontinuu  îmbunătăţite, cu scopul de a  eficientiza deplasarea persoanelor în diversele tipuri de spaţiu în care ascensoarele sunt montate.

Ascensoare ultraperformante cu funcţie de recunoaştere a destinaţiei

Angajaţii şi vizitatorii din clădirile înalte de birouri sunt  familiarizaţi cu acest scenariu: oamenii aşteaptă în hol, se urcă în lift, apasă butonul corespunzător etajului la care vor să ajungă, iar apoi aşteaptă în timp ce ascensorul se opreşte la aproape fiecare etaj, mai ales în intervalele orare în care fluxul de pasageri este mare. Lifturile care utilizează doar butoanele inscripţionate cu o săgeată spre direcţia sus şi una spre direcţia jos nu au capacitatea de a înţelege care este destinaţia exacă în care utilizatorul se îndreaptă, ci recunosc doar direcţia generală în care trebuie să circule. Ele nu ştiu la ce etaj vor ajunge, până ce nu este apăsat butonul din interiorul cabinei şi nici nu ştiu câţi pasageri urmează să transporte.

O nouă tehnologie îmbunătăţită schimbă acest mod de funcţionare pentru lifturile clădirilor din marile oraşe. Funcţia de recunoaştere a destinaţiei este folosită în marile hoteluri din New York, Chicago şi San Francisco. Cum funcţionează aceasta? Utilizatorul introduce numărul etajului la care doreşte să se deplaseze prin intermediul unui panou de control touch screen. În acest moment, se cunoaşte destinaţia iar utilizatorul este direcţionat, alături de alte persoane care au ales acelaşi etaj, către un anumit lift. Persoanele care doresc să meargă spre etaje distincte sunt direcţionate să meargă la un alt lift. Astfel, sunt reduse simţitor opririle inutile, reducându-se timpul de călătorie.

Tehnologii şi mai intelegente sunt înglobate în lifturile care folosesc cititoare de cartele, care îşi extrag informaţii dintr-o podea senzitivă, aşa numitele lifturi “de nevoi speciale”. De exemplu, un pasager cu probleme de mers sau cineva care este imobilizat într-un scaun cu rotile va fi direcţionat către cel mai apropiat lift. În acelaşi caz, uşa ascensorului va fi setată automat pentru a sta mai mult timp deschisă la urcare şi la coborâre şi chiar pot să fie atribuite mai puţine persoane liftului respectiv, pentru a fi mai mult spaţiu pentru fotoliul rulant. Pentru persoanele nevăzătoare, se poate utiliza funcţia vocală, prin care persoana în cauză să rostească numărul etajului la care trebuie să ajungă. Foarte multe modele de ascensoare ultramoderne oferă posibilitatea de a fi integrate în sistemul de încălzire a clădirii, astfel încât temperatura să poată fi ajustată, pentru un plus de confort.

Servicii de modernizări ascensoare IFMA

Modernizarea ascensorului este necesară pentru a ţine pasul cu rapiditatea în care se derulează lucrurile. Economia de timp pentru pasageri dar şi cea din punct de vedere al consumului care îi priveşte pe administratori sunt principalele avantaje care apar ca urmare a procesului de modernizare a lifturilor.

IFMA oferă astfel de servicii grupate în 5 pachete principale: KMP Enter, KMP Emergency, KMP New Look, KMP Frame, KMP Eco&Confort. Fiecare dintre acestea vizează îmbunătăţirea aspectului şi/sau a tehnologiei de funcţionare, pentru ca ascensoarele să se adapteze esteticii şi scopului pentru care au fost montate într-un anumit spaţiu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite