Un miliardar australian dă în judecată Facebook pentru reclame pentru criptomonede

0
Publicat:
Ultima actualizare:
andrew forrest facebook

Andrew Forrest a trimis o scrisoare proprietarului Facebook, Mark Zuckerberg, în 2019, cerându-i să împiedice utilizarea fotografiei sale în reclamele schemelor de criptomonede de pe această platformă.

Miliardarul australian Andrew Forrest a dat în judecată Facebook (pe 28 octombrie 2021, compania şi-a schimbat numele în Meta) din cauza plasării unei reclame pentru criptomonede cu fotografia sa, a informat joi ABC.

„Sunt îngrijorat de faptul că australieni nevinovaţi sunt înşelaţi cu reclame înşelătoare pe reţelele de socializare <...> Sunt hotărât să mă asigur că operatorii de reţele sociale nu permit sindicatelor criminale să-şi folosească platformele”, a declarat magnatul la o emisiune TV.

În noiembrie 2019, Andrew Forrest a trimis o scrisoare proprietarului Facebook, Mark Zuckerberg, cerându-i să împiedice utilizarea fotografiei sale în publicitatea pentru scheme de criptomonede pe această platformă. Potrivit miliardarului, Facebook nu a reuşit să blocheze reclamele rău intenţionate.

Prima audiere în dosar va avea loc luna viitoare.

Criptomonedele sunt sisteme virtuale de plată cu propriile unităţi monetare, toate tranzacţiile fiind protejate printr-o metodă criptografică (criptată). De regulă, sistemele sunt descentralizate şi nu au un singur organism de reglementare sau centru de procesare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite