Un investitor a plasat un ordin de 168,3 milioane de lei pe tranşa micilor investitori, acoperind aproape 10% din aceasta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romgaz este cea mai mare listare făcută vreodată de către statul român
Romgaz este cea mai mare listare făcută vreodată de către statul român

Un investitor a plasat un ordin de 168,3 milioane de lei pe tranşa de retail din oferta Romgaz, echivalând cu 60% din acţiunile disponibile micilor investitori, suma acoperind aproape 10% din cele 1,8 miliarde de lei care s-au subscris până acum pe această tranşă.

Investitorul doreşte să cumpere 5,26 milioane de acţiuni, la preţul maxim din ofertă, de 32 lei/titlu. Pe tranşa investitorilor de retail sunt disponibile 15% din pachetul de acţiuni Romgaz pe care statul vrea să îl vândă, 85% din titluri fiind destinate investitorilor instituţionali.

Cel mai probabil investitorul care a plasat ordinul de 38 milioane de euro nu a putut subscrie pe tranşa investitorilor instituţionali, destinată doar băncilor, firmelor şi fondurilor de investiţii, companiilor de asigurări, fondurilor de pensii, traderilor, societăţilor fiduciare, instituţii financiare internaţionale şi alte instituţii financiare, inclusiv bănci depozitare.

Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat azi-dimineaţă că subscrierile au atins 1,8 miliarde de lei pe tranşa investitorilor mici. Astfel, pachetul oferit persoanelor fizice ar fi suprasubscris de peste şase ori.

Statul a lansat pe 22 octombrie oferta prin care vrea să vândă 15% din acţiunile Romgaz la preţuri între 24 şi 32 lei pe acţiune, estimând că va obţine între 1,38 miliarde lei (311,7 milioane euro) şi 1,85 miliarde lei (415,6 milioane euro).

Oferta se va încheia mâine, 31 octombrie, iar acţiunile sunt listate atât la BVB cât şi la Londra, prin intermediul unor certificate de depozit.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite