Un drum de 10 kilometri va face legătura între Timişoara şi A1. Cine îl construieşte şi când ar trebui să fie gata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua de centură Timişoara-Sud

Compania de drumuri a desemnat constructorul care va realiza un drum de legătură de 10 kilometri între A1 şi Timişoara, lucrare care va fi plătitî cu aproape 190 de milioane de lei.

DRDP Timişoara a anunţat, joi seară, că noul drum care va lega Timişoara de autostrada A1 are un constructor. Acesta trebuie să termine lucrările pe cei zece kilometri de la ieşirea din municipiu spre Arad până la autostrada în 24 de luni.

Potrivit DRDP Timişoara, câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie a noului drum este Todini Costruzioni Generali S.p.A., care a făcut o ofertă de 189.571.920,62 lei, fără TVA.

„Durata de execuţie a contractului este de 24 luni, din care şase luni perioada de proiectare şi 18 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 84 de luni. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităţilor legale privind elaborarea şi avizarea contractului”, au mai transmis cei de la DRDP Timişoara.

Viitorul drum are o lungime de 10 km şi va începe cu circa 300 m înaintea intersecţiei existente dintre drumurile DJ 692 si E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier şi se dezvolta pe direcţia Nord-Est spre autostrada A1. Limita de viteză pe acesta va fi de 100 km/h.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite