UE alocă 252 milioane de euro pentru investiţii în drumul naţional E79 şi în infrastructura de apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
corina cretu

Comisarul european Corina Creţu a aprobat două noi proiecte de investiţii în România, în domeniul transportului rutier şi, respectiv, al infrastructurii de apă, în valoare totală de 252 milioane de euro.

Peste 76 milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională vor fi investite în lucrările ce vor fi efectuate la drumul naţional E79, care traversează ţara şi reprezintă conexiunea cu sudul Europei, respectiv Bulgaria şi Grecia, şi cu nordul ei, adică Ungaria.  

Lucrările au în vedere secţiunea de drum ce leagă oraşele Deva, în centrul Transilvaniei, şi Oradea, la graniţa cu Ungaria.

„Drumul trece prin judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor, înainte de a face legătura cu oraşul Borş şi va îmbunătăţi accesul în municipiile Deva şi Oradea ceea ce va genera o mai mare dezvoltare economică, stimulând totodată ocuparea forţei de muncă şi dezvoltarea regională în aceste judeţe”, a declarat comisarul Creţu.

De asemenea, aproape 176 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite în infrastructura de gestionare şi distribuţie a apei, în numeroase zone urbane din judeţul Vrancea, în estul ţării. Proiectul cu finanţare europeană, ce prevede în principal construcţia şi reabilitarea a zeci de km din reţeaua de distribuţie şi canalizare, va permite unui număr suplimentar de 66.460 de locuitori din regiune să aibă acces la apă potabilă de calitate. De asemenea, aproximativ 57.440 de locuitori vor beneficia de un sistem modern de colectare şi tratare a apelor uzate.

Despre acest proiect, comisarul european a declarat: „Accesul la o apă potabilă de calitate nu ar trebui să constituie un lux. Şi totuşi, aceasta era situaţia pentru numeroşi locuitori din România, înainte ca politica de coeziune să intervină. Sprijinul oferit reprezintă un exemplu concret al solidarităţii europene”.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri