Turismul din Turcia a scăzut în 2015 pe fondul tensiunilor cu Rusia şi atentatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turcia a înregistrat un declin dramatic al numărului de turişti străini din Europa şi Rusia în 2015. Cu toate acestea, declinul numărului total de sosiri s-a redus mult mai puţin, cu doar 1,61% faţă de 2014.

Turcia a fost vizitată anul trecut de 36,2 milioane de străini. Totodată, în luna decembrie, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu 7,29% la 1,46 milioane, a anunţat, joi, ministrul Turismului din Turcia.

Numărul de turişti ruşi a scăzut la 3,65 de milioane în 2015 de la 4,5 de milioane în 2014, în urma problemelor economice ale Rusiei. Însă acest declin s-a accelerat pe fondul crizei diplomatice dintre cele două ţări care a început odată cu ziua de 24 noiembrie 2015, când armata turcă a doborât un bombardier rus Suhoi SU-24 la frontiera cu Siria.

Din 28 noiembrie 2015, agenţiile de turism din Rusia au primit interdicţia de a mai promova oferte de călătorii în Turcia. Astfel, numărul de vizitatori ruşi a scăzut cu aproximativ 46,9% la 25.485 în luna decembrie, comparativ cu aceeaşi lună în 2014, potrivit Hurriyetdailynews.com.

Mediul de afaceri turc a avut de suferit în urma sancţiunilor pe care Rusia le-a impus Turciei. Pierderi masive înregistrându-se în special în sectorul produselor alimentare şi cel turistic, scrie Agerpres.

Atentatele teroriste au fost a doua cauză a scăderii numărului de turişti străini. În 12 ianuarie la Istanbul a avut loc primul atac comis împotriva unor vizitatori străini. Atacul s-a soldat cu moartea a 11 cetăţeni germani.

Acest lucru ar putea avea un impact negativ asupra evoluţiei turismului în 2016, ţinând cont că în ultimii doi ani, germanii au reprezentat cel mai mare procent de turişti străini în Turcia (15,5%), înaintea ruşilor (10%). Marea Britanie a reprezentat cea de-a treia sursă de turişti străini pentru Turcia (7%).

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite