Trucul prin care puteți obține mai ușor un credit ipotecar

0
Publicat:

Românii care vor să-și cumpere o locuință apelează adesea la bănci pentru credite ipotecare abia după ce au găsit casa pe care și-o doresc, fiind contracronometru cu alți potențiali cumpărători.

Cuplu tânăr discută cu angajatul unei bănci posibilitatea luării unui credit ipotecar
Băncile țin cont și de cardurile de credit când calculează creditele ipotecare

Cardurile de credit și rata aferentă cardului de credit sunt luate în calcul de către bănci atunci când ni se fac calculele pentru un credit ipotecar indiferent dacă a fost utilizat sau nu cardul. Te adresezi băncii în vederea obținerii unui credit pentru achiziționarea unui imobil, iar banca îți solicită să închizi cardul de credit, deoarece nu te încadrezi să obții întrega sumă de care ai nevoie pentru achiziționarea imobilului.

Spre exemplu: ai un salariu de 7000 de lei și o limită disponibilă de bani prin prisma cardului de credit în valoare de 20.000 lei, iar creditul ipotecar pe care vrei să-l accesezi este în valoare de 415.000 lei.

Conform calculelor, având în vedere faptul că ai acest card de credit, nu poți obține credit ipotecar de 415.000 lei, iar banca îți menționează să închizi cardul pentru că abia atunci vei putea obține întreaga sumă de care ai nevoie.

De regulă, anumite persoane se adresează băncilor după ce găsesc imobilul și s-au decis să-l achiziționeze. Ba chiar au dat și o sumă de bani pentru a rezerva imobilul respectiv. Este clar că, dacă ai ajuns într-o astfel de situație, trebuie să obții creditul ipotecar cât mai curând posibil și din păcate, te trezești că te încurcă acel card de credit.

Dacă diminuezi limita cardului va dura 3 zile. Dacă îl închizi, peste 30 de zile

Soluția nu este să închizi cardul de credit, pentru că, în cele mai multe cazuri, banca îți va închide cardul peste minimum 30 de zile, timp în care dosarul tău pentru creditul ipotecar va fi în așteptare și nu vei putea obține aprobarea creditului pentru suma de care ai nevoie.

„Ce vei putea însă să faci, astfel încât lucrurile să se rezolve rapid? Vei putea diminua limita cardului – în cazul prezentat, dacă se va diminua limita cardului de la suma de 20.000 lei la 500 de lei, banca va opera solicitarea ta, de regulă, în maximum 3 zile și astfel vei putea obține rapid aprobarea creditului ipotecar.

Acest lucru se întâmplă pentru că băncile țin cont de o rată aferentă cardului de credit de 5% sau 3% din limita sumei aprobate. În cazul prezentat, ar însemna că s-ar lua în calcul o rată aferentă cardului de 1000 lei sau de 600 lei – indiferent dacă au fost retrași toți banii de pe card, au fost retrași doar o parte din bani sau nu a fost utilizat deloc cardul”, a declarat Valentin Anghel, AVBS Broker de Credite.

AVBS Credit, fondată în anul 2007 de omul de afaceri Valentin Anghel, lucrează cu peste 35 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociaţia Română a Brokerilor de Credite). Reţeaua AVBS Credit este formată din 50 de francize, în peste 20 de oraşe din România, dintre care 7 au fost înfiinţate în prima jumătate a anului 2022.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite