Tranzacții pe piața farma. Catena preia patru farmacii din Târgu Mureș și Luduș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Med-Serv United SRL, parte a Grupului Fildas-Catena, intenționează să preia fondul de comerț aferent unui număr de patru farmacii situate în orașele Târgu Mureș și Luduș, aparținând Andofarm SRL și Zen Pharma SRL.

foto fațadă farmacie Catena
Tranziții pe piața farma. Catena preia patru farmacii

Cele două companii preluate de Med-Serv United SRL, parte a Grupului Fildas-Catena au un punct comun: piața farmaceutică, comunică un comunicat de presă al Consiliului Concurenței, remis joi.

Compania mamă a Catena, Med-Serv United SRL, are ca obiect principal de activitate comerțul cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate.

De asemenea, și Grupul Filas-Catena este compus din companii care activează în mai multe domenii de activitate, precum: distribuție angro de medicamente, retail farmaceutic, drogherie, comerțul cu aparatură tehnico-medicală. Activitatea acestuia se desfășoară, însă, preponderent în domeniul farmaceutic

Farmaciile achiziționate de către Catena sunt operate de către vânzătorii Andofarm SRL și Zen Pharma SRL. Cele două companii activau, în principal, în orașele Târgu Mureș și Luduș.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorității naționale de concurență, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, potrivit sursei citate.

Aceste schimbări în lumea produselor farmaceutice vine după ce compania Sensiblu a anunțat că farmaciile sale vor dispărea treptat din România, fiind înlocuite cu farmacii Dr. Max.  Potrivit datelor transmise de Business Magazin, până în 2011, Sensiblu a fost liderul pieţei după cifra de afaceri, după care a predat ştafeta către Catena.

Sensiblu a fost creat de patru antreprenori străini - Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid, oameni de afaceri extrem de discreţi care, în 1997, au decis să înfiinţeze distribuitorul de medicamente Mediplus, iar în acelaşi an au deschis şi prima farmacie Sensiblu.

Conform sursei citate, Sensiblu s-a poziţionat pe segmentul premium, aducând produse de la branduri internaţionale, în special cosmetice, pe care le comercializa alături de medicamentele clasice, cu sau fără reţetă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite