Transelectrica: creşterea economiei a "divorţat" de consumul de energie electrică. Acesta va scădea cu 4% pe an până în 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Industriile energo-intensive sunt înlocuite cu industrii puţin consumatoare, precum IT-ul sau automotive, iar proiectele de eficienţă energetică derulate de companii şi anveloparea blocurilor duc la un "divorţ" între creşterea produsului intern brut şi un consum de electricitate în scădere, astfel incat consumul este estimat să scadă cu 4% pe an până până în 2017, potrivit Transelectrica.

Consumul de energie va scădea cu 4% pe an până în 2017, a anunţat Ştefan Bucătaru, directorul general al Transelectrica. De asemenea, consumul de energie a scăzut cu 4,1% în primul semestru, conform transportatorului naţional de electricitate.

 "Directivele europene duc la scăderea consumului casnic din cauza anvelopării blocurilor, iar proiectele din programul de competitivitate (POS CCE-nr) sunt de eficienţă energetică sau cogenerare. Unul dintre exemple este industria alimentară. La fel, motoarele vechi sunt înlocuite cu altele mai performante", a afirmat Carmen Neagu, membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica.

Transelectrica a înregistrat un profit net de 102,74 milioane de lei în primul semestru, de cinci ori mai mare faţă de cel raportat în aceeaşi perioadă a anului trecut. Concomitent, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 23%, până la 1,098 miliarde de lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite