Topul telefoanelor care emit cele mai multe radiaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru majoritatea oamenilor din zilele noastre, smartphone-ul este la îndemână 24 de ore din 24, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la nivelul de radiaţii la care ne supunem zi de zi.

Deşi cercetări concludente cu privire la efectele radiaţiilor emise de telefonul mobil sunt încă greu de realizat, există clasamente privind telefoanele care emit cele mai multe radiaţii atunci când sunt ţinute la ureche. Unul dintre acestea a fost realizat de Statista, un portal online de statistici. Datele au fost preluate de la oficiul federal german pentru protecţie împotriva radiaţiilor, care are o bază de date cuprinzătoare de smartphone-uri - noi şi vechi - şi nivelul de radiaţii pe care îl emit.

Smartphone-ul care creează cel mai înalt nivel de radiaţie este Mi A1 de la  Xiaomi, în timp ce locul II este ocupat de asemenea de un telefon Xiaomi, respectiv Mi Max 3. Companiile chineze domină de fapt topul, cu 8 din cele 16 telefoane cu cele mai mari valori, potrivit Statista. Cu toate acestea, şi telefoanele premium ale Apple cum ar fi iPhone 7 şi iPhone 8 sunt pe listă. Nici Google nu lipseşte, cu cel mai recent Pixel.

Imagine indisponibilă

De cealaltă parte, smartphone-urile care emit cele mai mici niveluri de radiaţii sunt Samsung Galaxy Note 8 şi ZTE Axon Elite. De fapt, alături de Nokia, telefoanele Samsung domină clasamentul smartphone-urilor care emit radiaţii mai mici: opt din 16 telefoane din clasament sunt ale companiei sud-coreene. Acest lucru contrastează puternic cu rivalul major Apple.

Statista atrage atenţia că telefoanele care apar în acest top, au un nivel al radiaţiilor cu mult sub nivelul ratei de absorbţie specifică mai mică de 0,60 watt pe kilogram.

Imagine indisponibilă

Oficiul Federal German pentru Protecţia împotriva radiaţiilor consideră că telefoanele mobile nu ar trebui să depăşească 0,6 SAR pentru a primi certificare de dispozitive „ecologice”. SAR este rata de absorbţie specifică, adică unitatea de măsură pentru cantitatea de energie de radio-frecvenţă absorbită de corpul uman în timpul utilizării telefonului mobil.

Conform Statista, aceste date au fost înregistrate folosind smartphone-urile la nivelul urechii, într-un apel. Datele au fost colectate pe data de 10 decembrie 2018.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite