Topul salariilor în cele mai mari companii de pe Bursă: cât câştigă angajaţii Petrom şi ai SIF-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Societăţile de investiţii financiare (SIF) îşi menţin supremaţia în topul celor mai mari salarii şi bonusuri acordate de companiile listate pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), însă în clasamentul pe anul 2014 şi-a făcut loc şi dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP), care şi-a răsplătit consistent angajaţii după ce compania a făcut profit pentru prima dată în ultimii cinci ani.

La realizarea materialului au fost luate in calcul cele mai mari 20 de companii, in functie de capitalizare, de pe BVB.

Fondul Proprietatea nu a fost luat in calcul, compania fiind administrata de Franklin Templeton in baza unui contract de administrare. 

SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) si SIF Oltenia (SIF5) ocupa primele trei locuri in topul pe 2014. Luand in calcul si bonusurile, SIF Moldova a acordat un salariu mediu brut lunar de 32.508 lei, nivel aproape identic celui inregistrat cu un an in urma. Compania a avut un numar mediu de 42 de angajati pe parcursul anului, care s-a redus la 37 la sfarsitul lunii decembrie. In cazul SIF Transilvania si SIF Oltenia, salariile au ajuns la 29.558 lei, respectiv 18.408 lei.

SIF-urile se diferentiaza de celelalte companii listate la capitolul salarii datorita faptului ca angajatii acestora primesc in general bonusuri ca participatie la profit. De altfel, SIF Moldova a fost in 2014 cea mai profitabila societate de investitii financiare, inregistrand un castig net de 230 mil. lei.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite