Tesla va accepta plata în bitcoin pentru cumpărarea maşinilor sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Clienţii Tesla pot cumpăra de acum maşinile electrice ale producătorului auto cu bitcoin, a anunţat miercuri CEO-ul companiei, Elon Musk, relatează Reuters.

”Poţi cumpăra acum o Tesla cu bitcoin”, a anunţat Musk pe Twitter, adăugând într-un alt tweet că opţiunea va fi pusă la dispoziţia clienţilor din afara Statelor Unite în decursul acestui an, transmite Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, producătorul de maşini electrice a anunţat luna trecută că a cumpărat bitcoini în valoare de 1,5 miliarde de dolari şi că va accepta în curând criptomoneda ca formă de plată pentru autovehiculele sale. Astfel, preţul bitcoin a crescut cu 4% după anunţul lui Musk

Majoritatea marilor companii care acceptă plăţile cu bitcoin, de exemplu AT&T şi Microsoft Corp, folosesc procesoare de plăţi specializate care convertesc criptomoneda în valute tradiţionale şi trimit apoi suma companiei însă Musk a afirmat că bitcoinii plătiţi Tesla nu vor fi convertiţi în monede tradiţionale dar nu a oferit alte detalii cu privire la maniera în care vor fi procesate plăţile.

Miliardarul sud-african a apărat decizia Tesla de a investi în bitcoin, afirmând că diferenţa faţă de numerar a însemnat că achiziţia a fost „suficient de aventuroasă” pentru compania inclusă în indicele S&P 500.

Ca urmare a deciziei Tesla de a investi în bitcoin, şi alte companii majore precum Mastercard au decis să îmbrăţişeze moneda digitală, provocând speculaţii că aceasta şi alte criptomonede ar putea deveni în curând o parte obişnuită a portofoliilor investitorilor.

General Motors a anunţat la rândul său recent că va evalua dacă să accepte bitcoin ca formă de plată pentru vehiculele sale.

Musk a fost numit „tehno-rege” al Tesla într-un document oficial depus de companie la jumătatea lunii martie la Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare a Statelor Unite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite