Tesla construiește o fabrică de baterii într-un oraș din România. Investiția se ridică la 450 de milioane de lei

0
Publicat:

O fabrică de echipamente pentru stocarea energiei, inclusiv baterii pentru maşini electrice, se va construi în orașul Brăila. Compania Tesla Energy Storage va investi în unitatea de producţie 450 de milioane de lei. 

Baterii electrice FOTO: Shutterstock
Baterii electrice FOTO: Shutterstock

Tesla Energy Storage face parte din grupul cehesc TESLA, producător de echipamente energetice, și va construi fabrica în Zona Liberă din orașul Brăila. Facilitățile oferite și poziționarea i-au convins pe investitori să aleagă Brăila pentru această uzină de echipamente pentru stocarea energiei (fabrica de baterii).

În această fabrică, Tesla va produce baterii de stocare a energiei electrice, sisteme pentru zona rezidenţială, comercială și industrială, inclusiv baterii pentru maşini electrice.

Tesla a anunțat că angajează director la fabrica din Brăila, care va contribui la obiectivul companiei de a genera venituri de un miliard de euro la unitatea de producţie din Brăila, conform economica.net.

Potrivit primarului orașului Brăila, Marian Dragomir, fabrica de la Braila va fi o investiție 100% verde, care nu va presupune procese chimice. Numărul de angajați va fi de 200 la deschidere, cu perspectiva de triplare.

„Această investiţie într-o fabrică va aduce în zona noastră o tehnologie foarte modernă şi va oferi locuri de muncă în industria viitorului”, spunea primarul Marian Dragomir, într-o postare pe pagina sa de Facebook, în septembrie 2022,.

Reprezentanții companiei Tesla spun că au luat decizia să construiască o fabrică de baterii în Brăila, deoarece este „un oraș extrem de bine poziționat geografic, care are deschidere la Dunăre, într-o zonă care unește Muntenia, Moldova și Dobrogea”.

„Pe lângă discuțiile purtate cu autoritățile locale, se vede o efervescență a investițiilor în Brăila. Brăila nu este un oraș lipsit de o viziune de dezvoltare pentru viitor. Vorbim despre proiecte importante, cum este podul de la Brăila, care va face legătura cu Dobrogea, vorbim despre drumul expres Brăila – Galați, despre investițiile din port. Pentru noi, pentru activitatea pe care o desfășurăm, conexiunile rutiere sunt importante. Avantajul competitiv este faptul că Brăila este un port maritim la Dunăre, fapt care ne ajută să aducem materia primă și, ulterior, să expediem mult mai ușor produsele realizate la fabrică. Producția noastră se adresează într-o proporție foarte mică pieței din România. Piața de desfacere a Tesla este o piață globală – Orientul Mijlociu, Africa, Asia sau Statele Unite. Acestea sunt câteva dintre argumente. Și Zona Liberă este un argument puternic pe care s-a mers, este un avantaj din punct de vedere al bussiness-ului”, au declarat reprezentanții companiei Tesla Energy Storage, citaţi de primarul Brăilei.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite