Tesla ar putea accepta din nou plata în bitcoin. Care este condiţia pusă de Elon Musk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă adevărul
Foto: Arhivă adevărul

Miliardarul Elon Musk a transmis, duminică, pe Twitter că producătorul de automobile electrice Tesla va relua tranzacţiile în bitcoin dacă va exista o confirmare că minerii folosesc, în mod rezonabil, o energie curată, transmite Reuters.

„Tesla a vândut doar 10% din deţinerile sale de bitcoin, pentru a confirma că acestea pot fi lichidate cu uşurinţă, fără să influenţeze piaţa”, a scris Musk pe Twitter.

Acesta a explicat că „atunci când există o confirmare privind utilizarea, rezonabilă (50%) a energiei curate de către mineri, cu un trend viitor pozitiv, Tesla va relua acceptarea tranzacţiilor în bitcoin” pentru automobilele vândute.

În februarie, Tesla a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari, iar o lună mai târziu, Musk a anunţat că toţi clienţii Tesla pot cumpăra vehiculele electrice cu bitcoin.

În luna mai Musk a anunţat că Tesla nu va mai accepta bitcoin pentru achiziţia de automobile, referindu-se la îngrijorările sale referitoare la impactul minării criptomonedei asupra mediului.

Combustibilii fosili menţionaţi de Musk sunt folosiţi pentru alimentarea computerelor de mare putere implicate în procesul de generare a criptomonedelor. 

Astfel, preţurile Bitcoin au încheiat luna mai cu o reducere de 36%, aceasta fiind cea mai slabă performanţă lunară a criptomonedei din septembrie 2011, a transmis CNN.

Potrivit sursei citate, una din cauzele căderii criptomonedei au fost anunţurile CEO-ului Tesla, Elon Musk, care a transmis că producătorul de maşini electrice nu va mai accepta bitcoin ca plată pentru vehiculele sale din cauza îngrijorărilor cu privire la impactul asupra mediului al mineritului bitcoin.

Scăderea bitcoin de aproape 40% din septembrie 2011 a fost de fapt mijlocul unei căderi de trei luni, din august până în octombrie a acelui an, în care preţurile au scăzut cu peste 35% în fiecare lună. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite