Teraplast continuă investiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tubulatură PVC
Tubulatură PVC

Rezultatele din 2009 ale companiei se situează la 98% comparativ cu anul 2008, în condiţiile scăderii cererii de sisteme pentru instalaţii şi construcţii.

Teraplast a derulat anul trecut un amplu program de relocare şi de omologare de noi produse. Investiţiile s-au cifrat la 35,7 milioane lei şi au fost orientate înspre dezvoltarea Parcului Industrial Teraplast, din Sărăţel (judeţul Bistriţa-Năsăud), extinderea portofoliului de sisteme şi dezvoltarea unor divizii ale companiei. Programul de relocare a unităţilor de producţie din Bistriţa, la Sărăţel este realizat în proportie de 90%. În anul 2008 Teraplast a investit 44,4 milioane de lei. Cifra de afaceri netă în urmă cu doi ani s-a ridicat la aproape 195 de milioane de lei, iar în 2009, la valoarea de aproximativ 190,5 milioane de lei.

 

Previziuni sumbre

 

Profitul net al companiei, de 11.420.000 de lei, a fost susţinut de măsurile eficiente de reducere a costurilor în condiţiile în care acest indicator a fost afectat de faptul că preţul a fost factorul determinant în decizia de cumpărare a produselor. Pieţele pe care Teraplast activează, tubulaturi din PVC, geamuri termopan şi produse din tercotă, au înregistrat în anul 2009 scăderi cuprinse între 20% şi 35%. „Anul 2009 a fost extrem de dificil pentru pentru pieţele pe care Teraplast activează, din cauza lipsei de finanţare din partea instituţiilor bancare pentru proiectele private, dar şi din cauza dificultăţii cu care instituţiile statului au accesat cofinanţarea pentru proiectele publice”, spune Florin Urîte, director general Teraplast.

În aceste condiţii, pentru anul 2010, reprezentanţii companiei se aşteaptă să se confrunte cu un mediu economic dificil, în conditii de lichidate redusă, situaţii care vor afecta principalele pieţe pe care Teraplast activează.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite