Tentativă de fraudă prin SMS în numele unui furnizor de energie

0
Publicat:

Furnizorul de energie și gaze naturale CEZ Vânzare avertizează asupra unor tentative de fraudă efectuate în numele său, prin transmiterea unor SMS-uri care conțin link-uri periculoase.

Un bărbat se uită la telefon
CEZ Vânzare avertizează asupra unei tentative de fraudă prin SMS emise în numele său

Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare îşi atenţionează clienţii să acorde atenţie sporită mesajelor primite prin SMS de la persoane care pretind că ar fi din partea companiei.

Potrivit unui comunicat de presă AL COMPANIEI, orice mesaj text (SMS) venit din partea CEZ Vânzare conţine numele companiei, ca expeditor, fiind specificat şi codul de client, cât şi suma exactă restantă de plată.

În acest context, pentru a evita situaţiile neplăcute, CEZ Vânzare sfătuieşte clienţii să acorde atenţie sporită mesajelor prin care sunt informaţi că: vor rămâne fără energie electrică sau gaze naturale ca urmare a neachitării facturii către CEZ Vânzare; furnizorul CEZ Vânzare şi-a schimbat denumirea care coincide cu cea a altor furnizori de energie electrică/gaze naturale din piaţă; preţurile şi clauzele contractuale deja agreate se modifică; partea de contractare/recontractare a clienţilor se desfăşoară prin intermediul unor parteneriate cu alţi furnizori de energie electrică/gaze naturale cunoscuţi, din piaţă.

"Clienţii nu trebuie să acceseze linkurile din anexa mesajelor, furnizorul CEZ Vânzare nu utilizează linkuri pentru efectuarea plăţii, se foloseşte aplicaţia My CEZ disponibilă în Google Play şi App Store", avertizează compania.

În cazul vizitelor persoanelor care pretind a fi din partea companiei, persoanele în cauză prezintă legitimaţii şi ordine de serviciu, prezintă foarte clar scopul vizitelor şi conţinutul documentelor prezentate, iar acestea din urmă includ informaţiile de identificare ale furnizorului CEZ Vânzare, logo-ul companiei, canalele oficiale de comunicare, care pot fi comparate cu informaţiile din facturile de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare, pentru un plus de certitudine.

"În cazul în care există suspiciuni în ceea ce priveşte autenticitatea mesajului, recomandăm verificarea acestuia direct cu furnizorul. Orice mesaj provenit de la o altă sursă decât cele menţionate mai jos poate reprezenta o formă de activitate infracţională care are ca scop obţinerea unor date confidenţiale, cum ar fi date de acces pentru aplicaţii de tip bancar sau informaţii referitoare la carduri de credit", se menţionează în comunicat.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite