Telekom Romania ar putea fi obligată să-şi demoleze reţelele instalate pe 70.000 de stâlpi ai Enel Muntenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telekom a folosit stâlpii Enel Distibuţie Muntenia pentru a-şi instala reţelele de telecomunicaţii FOTO Adevărul
Telekom a folosit stâlpii Enel Distibuţie Muntenia pentru a-şi instala reţelele de telecomunicaţii FOTO Adevărul

Compania Telekom Romania Communications, fosta Romtelecom, at putea fi obligată să-şi demoleze şi dezafecteze reţelele de telecomunicaţii instalate pe 70.000 de stâlpi de joasă tensiune care aparţin Enel Distribuţie Muntenia, în cazul în care instanţa va da o hotârâre defnitivă în acest sens.

„Obligă pârâtul la demolarea şi dezafectarea, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, a reţelelor de telecomunicaţii aparţinând pârâtului amplasate pe cei 70.014 stâlpi de susţinere ai reţelelor electrice aeriene de distribuţie de joasă tensiune aparţinând reclamantului. În caz contrar, reclamantul este autorizat să procedeze la demolarea şi dezafectarea reţelelor de telecomunicaţii pe cheltuiala pârâtului. Obligă pârâtul să plătească reclamantului cheltuieli de judecată în cuantum de 20 delei reprezentând contravaloarea taxei judiciare de timbru. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare“, se arată într-o decizie a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti din 21 ianuarie, citată de Profit.ro.

Contactaţi de Profit.ro, reprezentanţii Telekom Romania Communications nu au dorit să facă niciun comentariu pe acest subiect.

Ce a declanşat conflictul

Enel Distribuţie a dat în judecată Telekom în august anul trecut, acuzând operatorul de telefonie că nu a respectat condiţiile tehnice şi de preţ în ceea ce priveşte utilizarea stâlpilor care aparţin companiei italiene. Potrivit Profit.ro, în octombrie 2015, Enel vorbea despre un conflict între cele două companii, în timp ce Telekom lăsa de înţeles că ar fi o simplă negociere pentru prelungirea contractului de închiriere a stâlpilor. Sursa citată arată că valoarea pretenţiilor Enel se ridicau la câteva sute de mii de euro.

Telekom Romania Communications este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicaţii. Acţionarii companiei sunt OTE International (Grecia) - 54,01% şi Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională - 45,99%. 

Enel este cel mai mare distribuitor de energie electrică din România acoperind Bucureştiul şi judeţele Ilfov şi Giurgiu prin Enel Muntenia Sud, Dobrogea prin Enel Dobrogea şi Banatul prin Enel Banat. Doar în zona de sud a Munteniei, compania are peste 1,1 milioane de clienţi.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite