Tehnologia din spatele unui birou verde: În vizită la Schneider

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO www.wall-street.ro
FOTO www.wall-street.ro

Schneider Electric, primul chiriaş al Green Court Bucharest, a implementat în clădirea de birouri un proiect ce a constat în echipamente şi soluţii de eficienţă energetică, distribuţie şi alimentare cu energie electrică şi management centralizat al clădirii care va duce la o reducere a costurilor cu până la 30%.

Schneider Electric imparte cladirea, in prezent, cu Orange Romania. Compania specializata pe energie si automatizare a proceselor ocupa doua etaje, un total de 3.100 de metri patrati.

Pentru managementul inteligent al cladirii, Schneider Electric Romania a implementat SmartStruxure Solution, o solutie integrata care poate aduce economii de energie de pana la 30%, asigurand, in acelasi timp, un mediu confortabil angajatilor/chiriasilor cladirii, sustin oficialii companiei.

Trecand peste datele tehnice, complexe si (aparent) bine implementate, interesante sunt alte date economice oferite de oficialii Schneider. “Investitiile intr-o cladire noua se impart, in general, in doua – dezvoltarea efectiva care se realizeaza in doar cativa ani si care acopera 25% din cheltuieli si apoi cheltuielile de operare pe o perioada de 25-30 de ani care inseamna 75% din cheltuieli. O cladire verde poate economisi 25% din cheltuielile de capital prin reducerea numarului de echipamente fixe – cabluri, instalatii, intrerupatoare si asa mai departe, si 30% din cheltuielile operationale, de energie”, spune Petre Butu, partner business unit vice-president la Schneider.

Citiţi continuare articolului pe www.wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite