Tarom a inaugurat o nouă platformă pentru aeronave pe Aeroportul Otopeni

0
Publicat:

TAROM a inaugurat cea mai nouă platformă pentru aeronave a Aeroportului Internațional Henri Coandă, a informat compania.

Avion Tarom sub jeturi de apă, eveniment care a marcat inaugurarea platformei
TAROM a inaugurat cea mai nouă platformă pentru aeronave a Aeroportului Internațional Henri Coandă

Noua platformă de parcare a aeronavelor de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost inaugurată marți de către o aeronavă Boeing 737-800 a companiei TAROM.

"Cu amintirile plăcute ale fiecărui moment special pe care l-am sărbătorit împreună cu prietenii noștri de la Aeroportul Internațional Henri Coandă, ne onorează să inaugurăm încă o platformă nuă pusă la dispoziția companiilor aeriene de către AIHCB", au declarat reprezentanții companiei.

Momentul inaugural a fost marcat cu salutul tunurilor de apă, prezent în clipe importante pe aeroporturi din întreaga lumea și un gest simbolic și tradițional pentru aviație.

"Suntem siguri că a fost un moment inedit inclusiv pentru pasagerii TAROM care se aflau la bordul aeronavei în momentul trecerii prin poarta de apă", au mai declarat reprezentanții echipei TAROM.

Aeronava TAROM a aterizat pe aeroportul Henri Coandă București la orele 15:50 și a fost primită după ce a efectuat un zbor cu plecare din capitala Franței, Paris.

TAROM a vândut cele șapte avioane ATR-42

În urmă cu o lună, TAROM a finalizat vânzarea celor șapte avioane ATR-42 care au intrat în flota companiei în perioada 1998-2000 către operatorul InterCaribbean Airways care va ajunge astfel la o flotă de zece astfel de aeronave.

Lyndon Gardiner, președintele InterCaribbean Airways, s-a declarat încântat că a putut achiziționa „aceste avioane puternice, extinzându-ne cu îndrăzneală capacitatea și flexibilitatea operațională”. Conform reprezentantului companiei, achiziția va crește semnificativ eficiența și adaptabilitatea, mai ales că InterCaribbean Airways își propune să-și sporească prezența în zonele deservite, în special în estul Caraibelor, arată travelwires.com.

Procesul de vânzarea a aeronavelor ATR-42 face parte din planul de restructurare a TAROM, care prevede reînnoire și uniformizare a flotei, care va permite reducerea semnificativă a costurilor de întreținere, precum și servicii mai bune furnizate clienților.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite