Ţara europeană în care se fac angajări masive: peste un milion de locuri de muncă vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Numărul posturilor vacante în Germania a atins un nivel record în cel de-al doilea trimestru din acest an, arată datele publicate de Institutul pentru cercetarea forţei de muncă.

Potrivit acestuia, numărul posturilor vacante a crescut cu 25.000 pe trimestru şi cu 115.000 pe an, ajungând la 1,21 milioane în perioada aprilie-iunie, arată datele Institutului de cercetare al biroului de muncă IAB.

În medie, există aproape trei locuri de muncă vacante în Germania pentru fiecare 100 de angajaţi, cu un contract de muncă care include contribuţii la sistemul de asigurări sociale al statului. În 2012, au existat doar două posturi vacante.

"Aceasta arată că cererea de personal a crescut semnificativ", a informat IAB.

Piaţa forţei de muncă din Germania este în plină expansiune, ocuparea forţei de muncă atingând un nivel record. Un ciclu de creştere economică neobişnuit de lung, acum în al nouălea an, asociat cu o lipsă a persoanelor apte de muncă, înseamnă că multe companii nu dispun de personal adecvat.

Camerele de Comerţ din Germania subliniază deficitul forţei de muncă, arătând că mai mult de o treime dintre companiile germane nu au reuşit să-şi formeze personal pentru a ocupa locurile vacante.

Pentru a face faţă deficitului de personal, angajatorii oferă diverse subvenţii, inclusiv majorări salariale mai ridicate decât rata inflaţiei şi condiţii de lucru flexibile. De asemenea, companiile germane au iniţiat programe de pregătire pentru cetăţeni din alte state europene unde şomajul în rândul tinerilor este la un nivel ridicat, inclusiv Ungaria, România, Bulgaria şi Spania.

Institutul Economic German IW a estimat în luna aprilie că lipsa forţei de muncă costă economia cu până la 0,9 puncte procentuale din producţie pe an.

Guvernul de coaliţie al cancelarului Angela Merkel intenţionează să adopte în acest an o lege privind imigraţia care urmăreşte să ajute lucrătorii calificaţi din afara Uniunii Europene să vină în Germania şi să candideze pentru un loc de muncă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite