Suma modică pe care o câştigă o gospodărie rurală din agricultură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agricultorii din Dolj nu cred că vom avea produse româneşti în marile magazine

Unei persoane care trăieşte într-o gospodărie din spaţiul rural îi revin, în medie, 1.295,64 lei lunar, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS). Această sumă, reprezentativă pentru primele trei luni din 2019, înseamnă aproape jumătate din nivelul venitului mediu lunar din zona urbană care este de 2.144,38 lei, potrivit INS.

Cea mai mare parte a veniturilor unei gospodării rurale provine din salarii (54,3%) şi doar 3,7% din agricultură (48 de lei lunar, în medie/persoană), adică din încasările băneşti de la societăţi şi asociaţii agricole, din vânzări de produse agroalimentare, animale şi păsări sau din prestarea unor munci agricole. Acestea sunt cifre rezultate din anchetele INS, prin urmare este de presupus că sunt câştiguri din economia formală, contabilizată.

În medie, într-o familie de agricultori (capul gospodăriei este agricultor), venitul mediu lunar al unui membru este 786,13 lei, adică 166 euro. Pentru comparaţie, media Uniunii Europene privind venitul mediu lunar al unui agricultor este de 1.250 euro (15.000 euro/an).

Citiţi textul integral pe fermierinromania.ro

EconomiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite