SUA interzic toate serviciile și echipamentele de telecomunicații din China. Ce companii sunt vizate

0
Publicat:

Autoritatea americană de reglementare în domeniul telecomunicaţiilor (FCC) a anunţat vineri că interzice echipamente şi servicii de telecomunicaţii furnizate de cinci companii chineze, printre care Huawei şi ZTE, informează AFP.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Decretul vizează companii considerate o ameninţare la securitatea naţională a SUA şi priveşte vânzarea oricărui nou produs pe teritoriul american, nemaipermiţând obţinerea autorizaţiei de intrare pe piaţă.

Măsura vizează Huawei şi ZTE, supuse deja şi în trecut unor reguli similare, precum şi Dahua şi Hikvision din China, care furnizează echipamente de supraveghere video, şi Hytera, specializată în echipamente radio.

Produsele deja autorizate de FCC vor continua să existe pentru moment.

"Aceste noi reguli reprezintă o parte importantă a acţiunilor adoptate pentru a proteja poporul american împotriva ameninţărilor la adresa securităţii naţionale care implică echipamente de telecomunicaţii", a declarat preşedinta FCC, Jessica Rosenworcel, citată într-un comunicat.

Autoritatea de reglementare analizează de asemenea posibilitatea de a reevalua autorizaţiile deja acordate, precum şi procedurile de revizuire a interdicţiilor anunţate.

Continuând o politică a predecesorului său republican Donald Trump, preşedintele democrat Joe Biden a adoptat o poziţie fermă faţă de companiile chineze de telecomunicaţii, suspectate de spionaj în favoarea Beijingului.

Interdicții în vigoare încă din septembrie

În luna septembrie, administrația Biden a interzis companiilor americane din domeniul Big Tech care primesc bani de la bugetul federal să construiască fabrici de „tehnologie avansată” pe teritoriul Chinei.

Noile reguli fac parte dintr-un plan de 50 de miliarde de dolari menit să accentueze capacitatea americană locală de dezvoltare și de construcție în domeniul semiconductorilor, notează CNN.

Vom implementa niște măsuri de protecție pentru a ne asigura că cei care primesc fonduri federale pentru dezvoltare și producție de microcipuri nu compromit securitatea națională. Nu au voie să mai folosească acești bani ca să investească în China, nu pot dezvolta tehnologia de ultimă generație în China pentru o perioadă de 10 ani”, a anunțat Gina Raimondo, ministrul american pentru Comerț.

Statele Unite și China sunt de multă vreme în mijlocul unei dispute pe tema comerțului și tehnologiilor avansate, în condițiile în care producția se mută de ani de zile în China ca urmare a costurilor mai mici.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite