Studiu: Românii au plătit cu telefonul mobil în primele trei luni din acest an, dublu faţă de perioada similară a anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot mai  mulţi români au ajuns să facă plăţi direct de pe smartphone, arată volumul plăţilor de pe portofelul mobilPay Wallet care au crescut cu 100% în primele trei luni faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În acest ritm, tranzacţiile realizate cu portofelul digital ar putea ajunge la peste un milion de euro, estimează Netopedia.

Două treimi dintre românii care şi-au instalat aplicaţia deţin dispozitive cu sistem de operare Android, iar restul iOS. Însă, valoarea plăţilor de pe device-uri Apple este, în medie, cu 25% mai mare faţă de cea înregistrată de pe smartphone-urile cu Android, arată News.ro.

Printre utilizatorii aplicaţiei se află şi români care folosesc portofelul digital încă de la lansare, din aprilie 2013. Cea mai mare plată cu mobilPay Wallet a depăşit 1.000 euro, fiind realizată de pe un dispozitiv cu sistem de operare Android, mai atrată studiul.

„Chiar dacă nu vorbim de sume foarte mari – majoritatea îl foloseşte pentru facturi, masa de prânz la restaurant sau hipermarket - , observăm obişnuinţa de a utiliza un portofel digital, iar asta contează cel mai mult“, a declarat directorul general şi fondatorul Netopia mobilPay, Antonio Eram, citat de News.ro.

Potrivit acestuia, suma medie achitată cu mobilPay Wallet se ridică, anul acesta, la circa 85 de lei, iar cele mai multe plăţi din aplicaţie sunt realizate de clienţi ai ING Bank, locul doi în clasament fiind ocupat de cei ai  Raiffeisen Bank.

Potrivit studiului,  în oraşele în care există posibilitatea plăţii transportului în comun cu portofelul digital, respectiv Cluj-Napoca, Alba Iulia, Turda, Baia-Mare şi Ploieşti, biletele de călătorie au fost cumpărate exclusiv de cei care deţin  telefoane cu sistem de operare Android.

Aplicaţia mobilPay Wallet este disponibilă din martie 2013 pentru telefoanele inteligente şi poate fi descărcată gratuit din Google Play şi App Store şi poate fi folosită pentru cumpărături în toate hipermarket-urile şi supermarket-urile Carrefour din ţară şi în magazinele Cora din Bucureşti, mai scrie News.ro.

De asemenea, se pot plăti de pe telefon şi facturile la utilităţi, inclusiv întreţinerea la blocurile de locuinţe, dar aplicaţia poate fi folosită şi pentru reîncărcarea cartelelor preplătite, plata notei la restaurant sau pentru produse şi servicii furnizate de alţi comercianţi parteneri, online sau offline.

De anul trecut, românii pot achita, prin aplicaţia dezvoltată de Netopia mobilPay, şi taxa de pod de la Feteşti sau amenzile de circulaţie.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite