XTB: Bitcoin ar putea atinge o capitalizare spectaculoasă de 1 trilion de dolari

XTB: Bitcoin ar putea atinge o capitalizare spectaculoasă de 1 trilion de dolari

Capitalizarea Bitcoin este pe punctul de a atinge 1 trilion de dolari, după ce moneda digitală a depăşit, pe 17 februarie, pragul istoric de 50.000 de dolari, sumă suficient de ridicată să atragă atenţia băncilor centrale, afirmă Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al casei de brokeraj, de la minimele de acum aproximativ un an, până pe 18 februarie, ora 20, Bitcoin a crescut de peste 13 ori. 
 
”Dinamica este şi mai impresionantă dacă ne gândim că în ianuarie 2015 cotaţia fluctua în jurul a 200 de dolari, iar în 2013 era în jur de 20 de dolari”, precizează Claudiu Cazacu.
 
Conform specialistului XTB, participanţii la piaţă şi-au reorientat atenţia şi spre Ethereum, care, o perioadă, rămăsese în umbra celei mai cunoscute monede virtuale. De la începutul anului, până joi 18 februarie, ora 20, Bitcoin a înregistrat un avans de 77%, iar Ethereum unul de peste două ori mai mare: 164%. 
 
”Ethereum poate fi utilizată ca ”bază” pentru aşa numitele ”smart contracts”, contracte inteligente, de fapt o modalitate de a automatiza anumite operaţiuni. Prin comparaţie cu Bitcoin, capitalizarea totală (numărul de monede în circulaţie * valoarea unei monede) este de aproape 4 ori mai mică. O serie de monede mai puţin vizibile sau relativ noi (apărute în ultimul an) au beneficiat, la rândul lor, de valul de entuziasm referitor la întregul domeniu, cu surplusul de adrenalină oferit de căutarea ”viitorului Bitcoin”, a explicat Claudiu Cazacu. 
 
Potrivit acestuia, valoarea de piaţă a Bitcoin este suficient de ridicată încât să atragă o serioasă atenţie băncilor centrale iar comentarii oficiale pe un ton reţinut sau chiar avertismente directe au limitat avansul, dar nu au fost decât o frână temporară, în perspectiva mai largă. 
 
”Cu toate acestea, riscul unei reglementări severe nu a dispărut, iar în opinia noastră el a devenit chiar mai ridicat. Cu cât devine mai valoros şi e mai utilizat, în special prin legare la sistemul financiar global, cu atât pericolul unei abordări mai puţin prietenoase din partea autorităţilor devine mai mare.”, precizează specialistul XTB, precizând că, pe termen scurt, însă, preţul în sine poate reprezenta o problemă.
 
”Aprecierea prea rapidă va oferi tentaţii (de a vinde pentru a "asigura" profitul) în creştere celor care au intrat în scop speculativ, şi chiar unei părţi a celor care au un orizont mediu de deţinere. Se poate spune că, pentru moment, riscul principal ar fi ca Bitcoin să devină victima propriului succes.”, a menţionat Claudiu Cazacu.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările