Vizita lui Orban pe şantierul Autostrăzii Sebeş Turda, „circ, teatru absurd şi promisiuni pompieristice”

Vizita lui Orban pe şantierul Autostrăzii Sebeş Turda, „circ, teatru absurd şi promisiuni pompieristice”

Foto gov.ro

Vizita premierului Ludovic Orban pe şantierul Autostrăzii Sebeş - Turda a fost catalogată de Asociaţia Pro Infrastructură (cea care monitorizează stadiul drumurilor şi autostrăzilor din România) drept „circ, teatru absurd şi promisiuni pompieristice”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Circ şi teatru absurd astăzi pe Autostrada A10! După 5 ani de "muncă" în dorul lelii pe cele două şantiere dintre Sebeş şi Aiud presăraţi cu munţi de minciuni şi promisiuni fanteziste, a venit rândul premierului Orban să ceară o nouă sforţare supraomenească de la cei doi constructori, anunţând deschiderea traficului în noiembrie 2020”, consideră Asociaţia Pro Infrastructură
 
Potrivit acesteia, pe lotul 1, d„eşi este o îmbunătăţire a mobilizării italienilor de la Pizzarotti în ultimele zile, volumul de lucru rămas la nodurile rutiere Alba Iulia Nord şi Sebeş este în continuare substanţial”, iar stâlpii de curent nerelocaţi de ani întregi la Alba Iulia Nord blochează avansul la viaductul peste magistrala de cale ferată.
 
„Inaugurarea celor 17 km? Şanse minime în 2020, teoretic posibil la final de decembrie, însă doar pe bretele scurte din nodul Sebeş şi doar prin concentrarea forţelor în punctele critice.
 
Şi pe lotul 2 avem o creştere consistentă a mobilizării, dar lucrările rămase sunt mult mai numeroase decât pe tronsonul vecin. Şi aici avem linii de înaltă tensiune în zona nodului Teiuş care ţin piept de 6 ani încercărilor neobosite de a-i muta, blocând astfel execuţia pasajului peste aceeaşi cale ferată.
 
Inaugurarea celor 24 km? Imposibilă în 2020. Poate prin vara lui 2021.
 
Promisiunile pompieristice şi vizitele cu iz electoral nu au rezolvat problemele în 2017, 2018 sau 2019 şi cu siguranţă nu vor aduce schimbări semnificative nici în 2020”, notează reprezentanţii Asociaţiei.
 
Premierul Ludovic Orban a vizitat, vineri, şantierul Autostrăzii Sebeş - Turda, cele două loturi, spunând că există o întârziere foarte mare faţă de graficul de construcţie iniţial. El a afirmat că reprezentanţii constructorilor şi-au asumat că pe 30 noiembrie se va da drumul la circulaţie.
 
"Este clar că există o întârziere foarte mare faţă de graficul de construcţie iniţial. Obiectivul nostru este să finalizăm cât mai rapid aceste două obiective de investiţii foarte importante. Constructorii şi-au asumat nişte termene clare de finalizare, 30 noiembrie, termenul în care se dă drumul la circulaţie pe tronsonul doi. Din cea am constatat pe şantier, gradul de mobilizare, lucrările care au mai rămas de efectuat, pentru atingerea obiectivului de a finanţa la termenele stabilite, cu siguranţă e nevoie de o mobilizare suplimentară”, a afirmat Orban.
 
El a mai spus că Guvernul va asigura toate condiţiile necesare pentru finalizarea autostrăzii. 
 
"Vom mai fi prezenţi, nu aşteptăm până în 30 noiembrie să vedem ce se întâmplă. Din punctul nostru de vedere, vom asigura toate condiţiile necesare pentru finalizarea acestor obiective de investiţii, rămânând practic la latitudinea constructorilor dacă se vor ţine de cuvânt sau nu. Noi credem că pot să se ţină de cuvânt, cu singura condiţie - să înţeleagă că e nevoie de o mobilizare suplimentară”, a precizat premierul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: