Virgil Popescu: Peste 20 de milioane de măşti au fost oprite de la comercializare, pentru că erau neconforme

Virgil Popescu: Peste 20 de milioane de măşti au fost oprite de la comercializare, pentru că erau neconforme

Virgil Popescu - FOTO Eduard Enea

Peste 20 de milioane de măşti, adică jumătate din măştile de pe piaţă, au fost oprite de la comercializare de către ANPC, pentru că erau neconforme, a declarat pentru „Adevărul” ministrul Economiei Virgil Popescu. El a precizat că toţi producătorii români verificaţi au avut măşti conforme.

Ştiri pe aceeaşi temă

„ANPC ne-a precizat date din raportul de control. Jumătate din măştile de pe piaţă au fost oprite de la comercializare. Este vorba de 20 şi ceva de milioane de măşti oprite de la comercializare. Au fost date peste 18 milioane de lei amenzi”, ne-a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a afimat că toate măştile neconforme au provenit din import.

„Toţi producătorii români controlaţi au avut măştile conforme”, a spus ministrul, acesta îndemnând românii să aleagă măşti produse în România.

Controalele au vizat atât magazinele care vând măşti la raft, cât şi vânzările online de măşti.

Virgil Popescu a declarat că joi va fi pus în dezbatere publică un ordin al ANPC prin care comercianţii să fie obligaţi să pe toate măştile care nu respectă standardul medical să scrie că nu protejează împotriva COVID-19.

El a afirmat că „este exclus” ca aceste noi reguli să crească din nou preţul măştilor.

Cele două standarde care trebuiesc respectate sunt ca măştile să fie medicale sau măşti de protecţie, ne-a explicat el.

„Toate cele care au fost neconforme nu se regăsesc în standard”, ne-a spus Popescu.

Anterior, Virgil Popescu a declarat că în urma controalelor făcute de ANPC la comercianţii de măşti s-au găsit nenumărate nereguli. „Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie - hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori - nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările