VIDEO Computerul care îţi urmăreşte mişcările

Cu Kinect, noua „jucărie“ de la Microsoft, dirijezi personajele şi obiectele din joc fără controllere. Abia lansată în decembrie, platforma Kinect de la Microsoft are un preţ de pornire de 700 de lei şi poate ajunge până la 1.900 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Galeria Avatar, aşa cum a fost numită zona High-Tech din magazinul Cocor din Bucureşti, oferă clienţilor centrului comercial posibilitatea de a-şi anima propriul avatar pe proiecţii cu diagonala de patru metri. Cu ajutorul Microsoft Xbox Kinect, curioşii pot controla comenzile virtuale ale jocurilor video, prin simple mişcări ale corpului, şi comenzile vocale, fără dispozitive speciale.

Cum este posibil? Noul accesoriu pentru Xbox 360 este dotat cu o cameră color ce suportă recunoaşterea facială şi combină mecanisme de detectare care oferă o imagine 3D asupra utilizatorului. Gadgetul mai dispune de un senzor de cameră CMOS care operează în tandem cu un emiţător infraroşu. „Senzorul de adâncime", cum este numit mecanismul, construieşte o hartă 3D a obiectelor din câmpul vizual al lui Kinect, analizând luminile şi umbrele unei imagini. Pentru comenzile vocale există un sistem de microfoane, care detectează locul din care provine vocea jucătorului, anulând zgomotele de fond.

„Adio" lene!

Diferenţa dintre consolele cu joystick şi cele bazate pe senzori este mişcarea. Jocurile precum Kinect, Wii sau Playstation Move necesită efort din partea gamerilor nu numai psihic, cât şi fizic. Acum, pasionaţii vor trebui să se ridice de pe canapea atunci când vor juca pe Xbox-ul dotat cu noua tehnologie titluri ca Zumba Fitness, Motionsports, Kinect Joyride, Kinect Sports, Dance Central şi multe altele. De exemplu, pentru a juca o partidă de bowling virtual, este nevoie să stai în picioare în faţa senzorului, la maximum trei metri distanţă, să întinzi mâna dreaptă sau stângă spre setul de bile arătat pe ecran şi să arunci spre popice, la fel ca în realitate.

Preţul unui sistem complet echipat, care cuprinde o consolă Xbox 360 slim cu senzor Kinect şi un joc Microsoft Kinect Adventures, variază între 1.600 şi 1.900 de lei. Însă, cei care posedă deja un Xbox 360 pot achiziţiona doar gadgetul Kinect ataşabil, care costă aproximativ 700 de lei.

Kinect, specificații tehnice

Platforma este dotată cu o cameră color ce suportă recunoașterea facială și oferă o imagine 3D. De asemenea, pentru comenzile vocale, dispune de un set de microfoane. Noua tehnologie nu necesită controlere care să facă legătura cu consola. Xbox 360 dotat cu senzor Kinect costă aproximativ 1.900 de lei.

Kinect, Playstation Move şi Nintendo Wii

La fel ca şi Microsoft, Sony a lansat noua platformă pentru PS3 numită Playstation Move. Diferenţa dintre cele două şi, în acelaşi timp asemănarea dintre Sony şi Wii-ul de la Nintendo, constă în dispozitivele speciale care fac legătura cu consola. Pe scurt, se foloseşte un controller, prin intermediul căruia gamerul poate naviga intuitiv personajele şi obiectele din joc. Pachetul Move pentru PS3 conţine motion controller, sub-controller şi Playstation Eye camera.

Preţul unei astfel de platforme care conţine, pe lângă cele enumerate mai sus, şi consola PS 3 de 320 GB, este de aproximativ 1.700 de lei. De asemenea, cei care deţin deja un Playstation 3 pot cumpăra doar accesoriul Move, care costă în jur de 400 de lei. Nintendo se poate lăuda că a fost prima companie care a lansat un astfel de sistem pe piaţă, însă specificaţiile tehnice sunt mult mai „sărace" faţă de noile modele de la Sony şi Microsoft. Dar şi preţurile diferă! Astfel, un Nintendo Wii cu patru controllere şi un pachet de jocuri sport costă aproximativ 900 de lei. Microsoft Xbox Kinect câştigă în faţa Playstation Move şi Nintedo Wii datorită lipsei de dispozitive speciale, astfel, impresia de a te afla în joc este mult mai amplă decât la celelalte două platforme.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările