Victor Ponta confirmă că FMI a cerut un studiu de impact privind legea insolvenţei personale

Victor Ponta confirmă că FMI a cerut un studiu de impact privind legea insolvenţei personale

FOTO: AFP

Premierul Victor Ponta a confirmat că Fondul Monetar Internaţional (FMI) a cerut un studiu de impact privind legea insolvenţei personale, adăugând că este convins că problema va fi discutată în Parlament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat la România TV dacă este adevărat că FMI a cerut un studiu de impact privind legea insolvenţei persoanei fizice, Ponta a răspuns: "Bineînţeles, cred că aveţi şi scrisoarea", citat de Mediafax.

Anterior, tot luni, premierul Victor Ponta a fost întrebat dacă va discuta cu FMI despre legile conversiei şi insolvenţei, el arătând atunci că Guvernul nu are acest lucru în program, că FMI trebuie să discute cu Parlamentul despre aceste acte normative şi că nu a văzut scrisoarea FMI.

Întrebat despre scrisoarea trimisă de FMI Parlamentului, Băncii Naţionale Române (BNR) şi ministerului Justiţiei despre aceste acte normative, Ponta a răspuns: ”Nu comentez. Nu am văzut-o”.

FMI şi-a exprimat îngrijorarea într-o scrisoare transmisă ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, în legătură cu legea falimentului personal, precizând că, fără un studiu de impact adecvat şi fără consultarea părţilor interesate, aceasta poate avea un impact negativ asupra pieţei financiare.

Scrisoarea este semnată de Andrea Schaechter, şefa misiunii FMI în România şi de Elisabetta Capannelli, Country Manger al Băncii Mondiale.

"O lege a falimentului personal eficientă reprezintă o componentă importantă a sistemului modern de insolvenţă şi sprijinim eforturile autorităţilor de a realiza o legislaţie în acest domeniu. Suntem, totuşi, profund îngrijoraţi de faptul că adoptarea unei legi a falimentului personal fără un studiu de impact adecvat, fără consultarea părţilor interesate şi fără un sprijin instituţional adecvat nu-şi va atinge obiectivele", se arată într-o scrisoare a FMI transmisă duminică ministrului Finanţelor, Darius Vâlvov.

În document se mai precizează că o astfel de lege va avea "un impact negativ" asupra pieţei financiare, dacă nu este bine pregătită.

Scrisoarea a mai fost transmisă preşedintelui Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Bogdan Ciucă, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc şi guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.


Ministrul Justiţiei vrea o "planificare realistă" în insolvenţa persoanelor fizice. Altfel, riscăm "blocarea instanţelor"

„Elevul“ România este scos din nou la tablă de FMI. Cu ce teme se prezintă Guvernul la control

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările