Victor Ciorbea, dator vândut. Câţi bani şi cui trebuie să-i returneze

Victor Ciorbea, dator vândut. Câţi bani şi cui trebuie să-i returneze

Abia înlăturat din funcţia de Avocat al Poporului, în care de altfel nu s-a făcut prea remarcat, Victor Ciorbea are de plătit într-un timp foarte scurt datorii uriaşe către bănci şi către Fisc.

Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, postată pe site-ul instituţiei pe care până nu de mult timp o conducea, Victor Ciorbea are de restituit unei bănci contravaloarea ratelor aferente unui împrumut de 1 milion de euro, contractat în 2007, cu scadenţă 2020, dar şi câteva sute de lei Fiscului.
Astfel, Victor Ciorbea şi soţia sa Lacrima mai au de dat Fiscului 380.000 de lei, din datoria totală de 560.000 lei pe care o avea în urmă cu un an.
 
Întreaga sa declaraţie de avere poate fi văzută AICI.
 
Potrivit Listei persoanelor fizice cu obligaţii restante către stat, publicată de ANAF în vara anului trecut, până la data de 31 martie 2018 existau nu mai puţin de 11.131 datornici, ale căror debite însumează circa 14 – 15 miliarde de lei. Datoriile acestora cuprind atât impozitul pe venit neplătit în ultimii cinci ani, cât şi contribuţiile neplătite pentru şomaj, pensii şi sănătate.
 
În ”lista neagră” apar însă şi persoane cu nume sonore, foarte cunoscute publicului larg datorită funcţiilor pe care le-au deţinut sau încă le deţin ori a faptelor pentru care au fost cercetate penal.
 
Spre exemplu, fostul premier Victor Ciorbea, în prezent Avocat al Poporului, funcţie în urma căreia câştigă nu mai puţin de 12.000 lei în fiecare lună, are de plătit statului 82.230 lei, în contul impozitului pe venit din ultimii cinci ani. Datoare este şi soţia acestuia, Lacrima, cu un debit de 216.163 lei. Acestor datorii li se adaugă şi cele privind contribuţiile de sănătate, datoria lui Victor Ciorbea fiind de 140.450 lei, iar cea a soţiei sale de 121.854 lei. În total, familia Ciorbea are datorii către stat de 560.697 lei.
 
În mai 2016, când ANAF a publicat pentru prima data lista datornicilor persoane fizice, Victor Ciorbea avea restanţe de 94.967 lei la bugetul de stat şi încă 106.798 lei la bugetul asigurărilor de sănătate, adică un total de 201.765 lei
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările