UE prelungeşte scutirea de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale

UE prelungeşte scutirea de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale

Ventilatoare medicale FOTO Inquam Photos / George Calin

Comisia Europeană a decis recent să prelungească scutirea temporară de taxe vamale şi de TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe. Durata acestei scutiri va fi prelungită cu 3 luni, până la 31 octombrie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia se explică prin faptul că numărul de cazuri de coronavirus din statele membre constituie încă un risc la adresa sănătăţii publice şi că în statele membre sunt încă raportate deficite de dispozitive medicale.

Paolo Gentiloni, comisarul european pentru economie, a declarat: „Trebuie să depunem toate eforturile pentru a ne asigura că dispozitivele medicale şi echipamentele de protecţie ajung la cei care au nevoie de ele. Din acest motiv, am decis să extindem cu trei luni scutirea de taxe vamale şi de TVA la importurile de astfel de echipamente din ţări terţe. Pe întreg teritoriul Europei, cadrele medicale au lucrat neobosit pentru a salva cât mai multe vieţi şi profit de această ocazie pentru a-mi exprima din nou respectul profund şi recunoştinţa.”

La 11 iunie 2020, Comisia a consultat toate statele membre, precum şi Regatul Unit, cu privire la necesitatea extinderii scutirii, iar acestea au decis să o solicite.

Decizia garantează că măsura se va aplica fără întrerupere până la 31 octombrie 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările