UE oferă 10 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare afectate de criză

UE oferă 10 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare afectate de criză

Comisia Europeană a lansat marţi cereri de propuneri suplimentare pentru a sprijini activităţile de promovare ale producătorilor agroalimentari cei mai afectaţi de criza actuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fondul suplimentar de 10 milioane de euro va fi disponibil pentru a stimula vânzările de fructe şi legume, de vin, plante vii, produse lactate şi cartofi.

Jumătate din această sumă va fi destinată activităţilor de promovare desfăşurate în comun de către organizaţii de producători din mai multe ţări ale UE, iar cealaltă jumătate, programelor naţionale. În ambele cazuri, promovarea poate avea loc fie în interiorul, fie în afara UE, pentru o perioadă de un an. Propunerile pot fi înregistrate până la 27 august 2020.

Criza de coronavirus a avut un impact semnificativ asupra multor sectoare agroalimentare din UE, în principal din cauza schimbărilor rapide în ceea ce priveşte cererea şi a închiderii restaurantelor, barurilor şi cafenelelor din întreaga UE. Cererile de propuneri lansate astăzi vin în completarea altor măsuri excepţionale adoptate recent pentru a sprijini anumite tipuri de sectoare agroalimentare. Este pentru prima dată când Comisia utilizează promovarea ca instrument de reacţie la un caz de perturbare gravă a pieţei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: