Turcan: „Măsurile active au salvat 1,4 milioane de locuri de muncă. 900.000 de tineri nu sunt nici pe piaţa muncii, nici în sistemul educaţional”

Turcan: „Măsurile active au salvat 1,4 milioane de locuri de muncă. 900.000 de tineri nu sunt nici pe piaţa muncii, nici în sistemul educaţional”

Raluca Turcan, ministrul Muncii. FOTO: Inquam Photos / George Călin

Raluca Turcan a afirmat că măsurile active au salvat 1,4 mlioane de locuri de muncă anul trecut, aşa că cele mai multe dintre acestea au fost prelungite şi în 2021. Turcan a precizat că s-au plătit 4,6 miliarde de lei pentru aceste măsuri de pe piaţa muncii, din totalul celor 16 miliarde cât s-a cheltuit pentru combaterea pandmiei. În plus, ministrul Muncii anunţă că 900.000 de tineri nu sunt nici pe piaţa muncii, nici în sistemul educaţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În condiţiile unei crize economice generate de criza sanitară, evident că principala preocupare a Guvernului este să ţină economia în funcţiune şi să păstreze cel putin locurile de muncă (...) Pe parcursul anului trecut, măsurile active au salvat aproximativ 1,4 milioane de locuri de muncă. Şi-au dovedit eficacitatea, aşa că cele mai multe măsuri sunt prelungite şi anul acesta”, a declarat Raluca Turcan marţi seară, la TVR.

Ministrul a explicat care vor fi măsurile prelungite, dar a anunţat şi noi măsuri, cum ar fi majorarea stimulentului de inserţie.  

De asemenea, Turcan a explicat că, în România, peste 900.000 de tineri sunt în situaţia de a nu fi nici pe piaţa muncii, nici în sistemul de educaţie.

„Sprjinim 50% din salariul pe care-l plătesc angajaţii pentru cei aflaţi între 16 şi 29 de ani şi pentru cei angajaţi peste 50 de ani”, a mai afirmat Turcan.

Aceasta a precizat că anul trecut s-au plătit sume destul de mar pentru măsurile active de pe piaţa muncii.

„Pentru salvarea celor 1,4 milioane de locuri de muncă am investit peste 4,6 miliarde de lei, în contextul în care cheltuielile pentru combaterea pandemiei au fost de aproximativ 16 miliarde de lei în total (...) Avem prevăzuţi bani în buget pentru a sprijii cei mai mulţi oameni afectaţi grav de criză”, a mai declarat Turcan.

Ministrul Muncii anunţă sprijin şi pentru cei aflaţi în şomaj, astfel încât, dacă îşi vor găsi un loc de muncă, să beneficieze de 50% din indemnizaţia de şomaj pe perioada în care ar fi beneficiat de ea.

„Suma se va adăuga la salariul pe care-l vor obţine”, a adăugat ministrul Muncii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările