Traficul pe cele mai mari cinci aeroporturi din România a scăzut cu până la 70% din cauza pandemiei

Traficul pe cele mai mari cinci aeroporturi din România a scăzut cu până la 70% din cauza pandemiei

Cele mai mari cinci aeroporturi din România - Otopeni, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu - au raportat un trafic de pasageri cu până la 70% mai mic anul trecut faţă de 2019, scrie Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Timişoara, peste 70% mai puţin trafic, în vreme ce în Iaşi regresul a fost de „numai“ 64,4%, potrivit datelor transmise de oficialii aeroporturilor.
 
„Din feedbackul primit de la pasageri, principalele re­ţineri de a zbura cu avionul au fost din cauza modifi­că­rilor foarte dese ale programului de zbor şi a lipsei infor­maţiilor în ceea ce priveşte procedurile pe care trebuie să le îndeplinească în cazul călătoriilor externe“, spun reprezentanţii biroului de relaţii publice al aeroportului internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca.
 
Scăderea numărului de călători a venit ca urmare a restricţiilor impuse începând cu luna martie, când, odată cu instalarea pandemiei de COVID-19, multe ţări şi-au închis graniţele. În plus, mulţi dintre oamenii care îşi programaseră călătorii, chiar dacă acestea nu le-au fost anulate, au renunţat de bunăvoie să mai plece, de teama coronavirusului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările