Traficul pe cele mai mari cinci aeroporturi din România a scăzut cu până la 70% din cauza pandemiei

0
0
Aeroport Timişoara

Cele mai mari cinci aeroporturi din România - Otopeni, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Sibiu - au raportat un trafic de pasageri cu până la 70% mai mic anul trecut faţă de 2019, scrie Mediafax.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat la Timişoara, peste 70% mai puţin trafic, în vreme ce în Iaşi regresul a fost de „numai“ 64,4%, potrivit datelor transmise de oficialii aeroporturilor.

„Din feedbackul primit de la pasageri, principalele re­ţineri de a zbura cu avionul au fost din cauza modifi­că­rilor foarte dese ale programului de zbor şi a lipsei infor­maţiilor în ceea ce priveşte procedurile pe care trebuie să le îndeplinească în cazul călătoriilor externe“, spun reprezentanţii biroului de relaţii publice al aeroportului internaţional Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Scăderea numărului de călători a venit ca urmare a restricţiilor impuse începând cu luna martie, când, odată cu instalarea pandemiei de COVID-19, multe ţări şi-au închis graniţele. În plus, mulţi dintre oamenii care îşi programaseră călătorii, chiar dacă acestea nu le-au fost anulate, au renunţat de bunăvoie să mai plece, de teama coronavirusului.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite