Teodorovici: Venim cu o nouă versiune a Codului Fiscal, la final de septembrie. Intră în vigoare la anul. Nu va bulversa mediul de afaceri

Teodorovici: Venim cu o nouă versiune a Codului Fiscal, la final de septembrie. Intră în vigoare la anul. Nu va bulversa mediul de afaceri

Eugen Teodorovici FOTO gov.ro

Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat că va veni cu o nouă versiune a Codului fiscal la finalul lunii septembrie, urmând ca ea să fie cea finală şi modificările să se aplice de la 1 ianuarie 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se schimbă Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală până la sfârşitul anului. Vor fi două proiecte de legi care vor fi trecute prin Parlament”, a spus Teodorovici, la Digi24.

Potrivit lui, modificările ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2019. Propunerile vor fi făcute în septembrie şi vor fi puse pe site-ul Finanţelor, a declarat ministrul.

„Nu va bulversa mediul de afaceri. Nu veţi vedea păreri contra din piaţă la aceste măsuri. Nu adăugăm niciun fel de taxă sau să creştem nivelul celor existente”, a mai spus el.

Încă din prima jumătate a acestui an, Teodorovici spunea că codul fiscal va fi evaluat „articol cu articol” până la jumătatea anului, pentru a fi eliminate toate disfuncţionalităţile, până la finalul anului urmând a fi aduse ultimele modificări, iar de anul viitor va exista un proiect nou. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, „vom avea un cod fiscal nou, care să nu mai fie modificat”, spunea Teodorovici.

citeste totul despre: